vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) V Kraščih prav poseben kres

V Kraščih vsako leto pripravijo posebno kresovanje – kres prižgejo namreč na Ledavskem jezeru. Tako je bilo tudi letos; ob jezeru ga je prižgal cankovski župan Drago Vogrinčič, na vodi pa so zaradi močnega vetra to delo opravili lokalni gasilci. Ob nagovoru in krajšem kulturnem programu so vaščani postavili tudi mlaj.

(VIDEO) V Adrijancih že 12. prvomajski pohod

V Adrijancih potekal že 12. prvomajski pohod. Štartalo je kar 227 pohodnikov.

Pomurski kandidati Zedinjene Slovenije

Kandidate za letošnje državnozborske volitve so predstavili tudi v Gibanju Zedinjena Slovenija, ki ga vodi Andrej Šiško.

V Gornji Radgoni voznik izsilil prednost motoristu

Po poročanju Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) je včeraj v Gornji Radgoni prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljene prednosti. K sreči je motorist utrpel le lažje poškodbe.

Živel prvi maj, praznik dela

Prvi maj velja za mednarodni praznik dela, ki ga praznujejo v več kot polovici držav sveta, in je spomin na 1. maj leta 1886, na krvave demonstracije v Chicagu, ko je prišlo v Haymarketskem izgredu do velikega poboja demonstrantov, ki so protestirali in zahtevali več pravic, med drugim osemurni delovnik. Je največje praznovanje socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja. Prvi maj na različne načine obeležujemo tudi v Pomurju.

Kres prižgali tudi v Gornji Radgoni 

S kresovanjem so tudi na Turistično športnem centru Trate v Gornji Radgoni obeležili letošnji praznik dela. 

Znani so pomurski kandidati Levice

Tudi v parlamentarni stranki Levica so potrdili listo kandidatov za letošnje državnozborske volitve

Japonski mojster zadovoljen s pomurskimi karateisti 

V športni dvorani OŠ 1 v Murski Soboti je bil mednarodni karate seminar, ki ga je vodil japonski inštruktor Shihan Rikuta Koga.

Kresovanje v Murski Soboti: "Čas je, da nehamo biti na tleh in dvignemo svoj sindikalni boj"

S postavitvijo mlaja, ki so jo pospremili Prekmurska godba Bakovci in mažoretke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci, se je na Trgu zmage v Murski Soboti včeraj začelo največje kresovanje v Pomurju.Dogajanje se je zatem preselilo v mestni park, kjer je bila najprej na ogled predstava otroškega gledališča Ku-Kuc Darko smetarko, nato pa so nastopili člani mešanega pevskega zbora Vladimirja Močana, ki deluje pri Društvu upokojencev Murska Sobota. Medtem so potekale tudi otroške delavnice v izvedbi gledališke skupine Pisani mehurčki in tabornikov roda Veseli veter, predstavila se je tudi regijska organizacija Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki je v sodelovanju s partnerji dogodek tudi organizirala. Obiskovalce je nagovorila Ana Jakopič, sekretarka Sindikata državnih organov Slovenije in Sindikata delavcev v vzgoji, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije. "Žal je danes kapital zelo agresiven. Žal danes kapital ne spoštuje delavke in delavca. Žal moramo to izboriti vsak dan znova delavke in delavci sami. Zato je potrebno vsaj na tak praznik, kot je praznik dela, spregovoriti o teh zadevah. Kapital, kljub temu da soustvarja našo družbo, enostavno sam od sebe ne prepoznava vašega prispevka naši skupni družbi. Zato se moramo še naprej boriti, da bomo zdravi na delovnih mestih, da bomo spoštovani na delovnih mestih. Da bomo vidni. Da ne bomo več dovolili, da bodo agencijski delavci, ki delajo ob boku z nami, nevidni. Da bodo naši sodelavci in sodelavke jutri morali iskati svoj kruh čez mejo," je med drugim povedala Jakopičeva. "Gospodarska kriza je že zdavnaj končana. Vendar se slednje na žepih ter dejansko tudi zdravju in varstvu pri delu delavcev ne pozna dovolj.. Zato je čas, da nehamo biti na tleh in dvignemo svoj sindikalni boj," je poudarila Jakopičeva. Za dobro vzdušje je v soboškem parku poskrbel Vili Resnik z ansamblom. Kresovanja so pripravili tudi v mnogih drugih krajih v Pomurju.

Soboške odbojkarice najboljše v Umagu

Ekipa starejših deklic ŽOK Sobota se je udeležila mednarodnega odbojkarskega turnirja v Umagu