vestnik

Rezultati iskanja

Evropska komisarka Violeta Bulc na ljutomerski Gimnaziji

Pred prometno konferenco Sodobna mobilnost, ki bo od srede naprej v Ljubljani, je evropska komisarka obiskala Gimnazijo Franca Miklošiča v Ljutomeru.

Beli tiger: Kaj bo z denarjem za Mitjo?

Humanitarno društvo Beli tiger organiziralo dobrodelni koncert, na katerem so zbirali sredstva za nakup prilagojenega vozila, a denar še vedno ni prišel do družine ponesrečenca

Kje so študije o vplivu hidroelektrarne na pitno vodo? 

Jasnega odgovora, za koliko bi se zmanjšale zaloge pitne vode, nima nihče. 

Ste si ob svetovnem dnevu knjig že izbrali svojo? 

Letošnji svetovni dan knjige so v Pokrajinski in študijski knjižnici začeli s pravljično urico, pred knjižnico je knjižni bazar, večer pa bodo s čajanko z Zoranom Predinom.

V zraku 20-krat več cvetnega prahu kot lani 

Lendavska merilna postaja cvetnega prahu meri visoke vrednosti cvetnega prahu breze, nato bodo cvetele trave in ambrozija. V Murski Soboti pa je presežena tudi vrednost ozona. 

Na festivalu čokolade v Radovljici tudi Pomurci 

V Radovljici, kjer je tri dni dišalo po čokoladi, so svoje sladke izdelke ponujali tudi trije pomurski ponudniki, in sicer podjetje Čoko mi iz Gaberja, podeželska čokoladnica Passero iz Tešanovcev in Hiša penin Frangež.

Srebrna žogica: Pet kolajn domačih tekmovalcev

Z zaključnimi dvoboji se je končal mednarodni mladinski turnir v badmintonu 13. Srebrna žogica Lendave. V edinem domačem finalu je igrala Iva Koša posamično (U11), vendar izgubila proti Anji Blazina (BK Ljubljana).

Bo Murin stadion dobil atletsko stezo?

Dela, ki potekajo na stadionu v Fazaneriji zaradi postavitve reflektorjev, bi lahko izkoristili še za gradnjo atletske steze okoli igrišča, meni predstavnik SDS v soboškem mestnem svetu Andrej Mešič, ki je tudi sprožil tovrstno pobudo. 

Nova obraza v PGD Murska Sobota  

Milana Vertota, donedavnega predsednika, je zamenjal Dejvid Rakar, dosedanjega poveljnika Antona Gomboca pa Branko Kolmanič.

Da bi bila prekmurščina še razumljivejša

Skoraj 250 let po tem, ko je prekmurski evangeličanski duhovnik Števan Küzmič, ki je služboval v Šurdu na Madžarskem, v prekmurščini izdal Nouvi zakon ali Testamentom gospoda našega Jezuša Kristuša, smo dobili sodobnejšo različico. Revidiranja tega dela oziroma prevajanja v sodobnejši prekmurski jezik se je lotil Evgen Balažic, upokojeni evangeličanski duhovnik iz Puconec, ter ga izdal v samozaložbi.