vestnik

Rezultati iskanja

S čim več gibanja v pomlad

Da bi predstavil športne in rekreativne možnosti ter spodbudil željo po gibanju med občani, je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s športnimi društvi iz mestne občine organiziral dan športno-rekreacijskih dejavnosti z naslovom Z gibanjem v pomlad. 

Bobri so ob Ščavnici zelo dejavni 

Ti glodalci so indikatorji, ki kažejo, kje se je človek s svojo dejavnostjo preveč približal obrežnemu prostoru. 

Spremenimo svet, povežimo se

Po Sloveniji poteka že 9. vseslovenska prostovoljska akcija, ki jo vsa leta pripravlja Slovenska filantropija. Poimenovali so jo Dan za spremembe in ji letos dali podnaslov “povezujemo skupnost”.

Lekarniški posli: Denar, poznanstva in poštni nabiralniki  

Z ustanovitvijo javnih lekarniških zavodov, ki imajo na določenih območjih praktični monopol nad prodajo zdravil, smo v državi omogočili tudi to, da kar nekaj denarja za nabavo zdravil posredno konča v budžetih multinacionalk, ki nadzorujejo lokalne dobavitelje, ali nabiralnikih poslovnežev iz Moskve. Pri tem je nekaterim razumljivo v interesu, da se stanje na tem področju ne spremeni  

V Murski Soboti so se zbrali veterani vojne za Slovenijo 

V Muski Soboti je potekal glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS). Kot je v nagovoru dejal Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, ki je nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske, veleposlanik na Madžarskem in zdajšnji predsednik ZVVS, v zvezi  gledajo v prihodnost. 

Javne vaje skupine Špirit v Zvezdi

Legendarna soboška rok skupina Špirit je v restavraciji Zvezda prikazala svoje javne vaje, pri tem pa povabila še malce rokenrol podmladka.

Bober, brezplačen okoljski inženir

Danes je svetovni dan bobra, ki ga v Sloveniji obeležujejo četrtič, mariborska enota Zavoda za varstvo narave pa prvič. Ob tem so na Razkrižju pripravili predavanje in sprehod ob Ščavnici, kjer so bobri doma.

Smrt otroka: "To je tragedija, ob kateri ostaneš brez besed"

V Sodišincih je v bližini doma na domačem igrišču umrl mladoletnik, na katerega je padel nogometni gol. Tuja krivda je izključena, na tišinski osnovni šoli pa že visi črna zastava. 

Zmeren poraz Slovenk proti Islandiji

Slovenske članske reprezentantke so v kvalifikacijski tekmi v Lendavi izgubile proti favorizirani Islandiji z 0 : 2. Oba zadetka sta padla že v prvem delu, v drugem pa so domače ohranile mrežo nedotaknjeno.

Veste, kaj vam v resnici povzroča stres?

Večina ljudi stres povezuje zgolj s službo, vendar pa je ta lahko povezan tudi z denarjem, odnosi, športom, družino.