vestnik

Rezultati iskanja

Pomagajte najti nekdanje sošolce

Sošolke in sošolci, ki so leta 1967/1968 zapustili osnovnošolske klopi Osnovne šole II Murska Sobota, se želijo spet srečati.

Udarno: rokometni "final four" v Ljutomeru!

Še ena zelo razveseljiva novica iz sveta rokometa: Rokometna zveza Slovenije se je odločila, da se bo zaključni pokalni turnir "final four" odigral 21. in 22. aprila v Ljutomeru.

Jožefu Horvatu grozili: "Osebno boste plačali, če boste ovirali priznanje Palestine"

Predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat je v sredo po seji na zasebno elektronsko pošto prejel grozilno elektronsko pošto, da bo osebno plačal, če bo še oviral priznanje Palestine. 

Kako podnebne spremembe vplivajo na to, kaj bo na vašem krožniku? 

Zaradi prilagajanja podnebnim spremembam je razpisanih 15 milijonov evrov za zaščitne mreže, namakalne sisteme in rastlinjake. Vloge je mogoče oddati od 23. aprila do 18. julija.

Apaški učenci dobili Živo - mizo za kinestetično učenje

Miza za kinestetično učenje je namenjena vsem otrokom, predvsem pa tistim, ki težje ostanejo pri miru. Učitelji namreč pravijo, da nekateri otroci boljše sprejemajo informacije med gibanjem. 

Nacionalni program varstva okolja

Zveza ekoloških gibanj Slovenije je skupaj s sodelujočimi partnerji na letošnjem 21. tradicionalnem srečanju v Moravskih Toplicah pripravila razpravo o Nacionalnem programu varstva okolja.

Feri, ki "vse ve", so mu v spomin zapisali v muzeju 

Pedagog, bibliotekar, slavist, ki je dve desetletji delal kot muzejski svetovalec, kustos pedagog in bibliotekar v Pokrajinskem muzeju Murska Sobota, avtor številnih strokovnih in poljudnih razprav ter samostojnih publikacij, Franc Kuzmič je umrl.

Vida vidi: A bi se poročil z mano?

Iskreno povedano, če bi mi kdo še pred desetimi leti rekel, da bom nekoč nekoga to vprašala, bi mu kar povedala, da je pijan. In še nor. Da bi jaz vprašala njega?! Poleg tega sem vse svoje življenje trdila, da se ne bom nikoli poročila. Nikoli. Jaz že ne! In da ne bom imela otrok. Nikoli in nikdar. Mene že ne bo nihče tako nategnil.

Poleti iz Maribora na Hios

Letalski poleti na grški otok bodo ob torkih od 5. junija do 24. julija, in sicer z grško letalsko družbo Astra Airlines in s 138-sedežnim letalom boeing 737. 

Turniški gasilci nič bližje novemu domu 

Šest članic in članov občinskega sveta Turnišča obtožujejo županjo za razkol v občini in trdijo, da so zaradi nje glasovali proti gasilskemu domu