vestnik

Rezultati iskanja

V Pomurju dve goljufiji, v nesreči se je poškodoval kolesar

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, v eni nesreči se je lažje telesno poškodoval kolesar. Obravnavana so bila še tri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru, poškodba vozila na parkirišču ter šest povoženj divjadi.

V Lendavi se spominjajo Györgyja Zale

Župan Magyar ob njegovem kipu položil venec

Zadnja faza prevzema APMS. Maučec Ciganova in Banfi sta se umaknila v dosedanjo hčerinsko družbo

Leta 2020 med epidemijo koronavirusa se je začel pohod na soboško podjetje Avtobusni promet (AP) Murska Sobota, ko sta Bernardka Maučec Cigan in Franc Banfi s pomočjo 1,6-milijonskega kredita investicijske skupine MSIN odkupila poslovne deleže preostalih družbenikov v družbi Papilio. Ta si lasti več kot 55-odstotni delež družbe Linija, ki ima danes v rokah skoraj 68-odstotni lastniški delež v AP Murska Sobota. Maučec Ciganova in Banfi sta tako prek družbe pooblaščenke, ki je bila ustanovljena ravno z namenom »preprečitve sovražnega prevzema«, prišla do nadzornega deleža v AP Murska Sobota.

Na 19. Srebrni žogici Lendave do 150 tekmovalcev

Tradicionalni mednarodni mladinski turnir v badmintonu bo ta konec tedna v dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi. V ta namen so pri Badminton klubu Mladost pripravili novinarsko konferenco v tamkajšnjem hotelu Cubis.

(INTERVJU) Simon Ošlak želi s knjigo vzbuditi zavest o pomenu Gradca za Slovence

Simon Ošlak - Gerasimov je slavist, publicist in novinar Slovenskega sporeda štajerskega deželnega studia ORF. Konec lanskega leta je pri založbi Pavlove hiše izšla njegova knjiga Slovenski Gradec, v kateri razkriva slovenske sledi v tem mestu, njegov pomen za slovenstvo in tudi, kako živa je danes slovenska (kulturna) scena v Gradcu. Ob knjigi smo se z njim pogovarjali o današnji slovenskosti na avstrijskem Koroškem in Štajerskem, o njegovem odnosu do manjšinstva in še čem.

(FOTO) Ste navijali v Fazaneriji?

Mura se je v 31. krogu Prve lige Telemach v Fazaneriji pomerila s Koprom. Tekma se je končala z remijem (1 : 1). Na stadionu se je v lepem nedeljskem popoldnevu zbralo okoli 1600 navijačev. Ste bili med njimi? Utrinke s tribun je zbral Aleš Cipot.

Pokalna finala bosta v Stožicah, ženski v četrtek, moški v petek

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je na Brdu pri Kranju sestal na 46. seji.

Lendavska dijaka obiskala Finsko in odnesla veliko praktičnega znanja

Spoznala, kako je lahko izobraževalni sistem prilagojen posamezniku.

Roman Leljak se je okrepil in lahko vlada sam

Na nadomestnih volitvah v radenski občini je bil v občinski svet izvoljen kandidat Liste Romana Leljaka.

V starem kinu bodo do konca maja še vrteli filme, Preverite, katere

V Gledališču Park Murska Sobota bodo v prihodnjih tednih še vrteli filme.