vestnik

Rezultati iskanja

Franc Gerič: Nesojeni gozdar, ki je postal likovni umetnik

Franc Gerič iz Lendavskih Goric je velik del svojega življenja posvetil umetnosti in ustvarjanju. Kot učitelj likovnega pouka je za to dejavnost navduševal mlade, kot dolgoletni direktor Galerije - Muzeja Lendava pa je uresničeval svoje, kot pravi, življenjsko poslanstvo.

(POTOPIS) Kjer se stikata Evropa in Azija

V Gruziji gostoljubje domačinov ne pozna meja, okusne hrane in čudovite narave jim tudi ne primanjkuje.

(VIDEO) Sandi Horvat priredil enega najbolj znanih prekmurskih komadov

Priredil je prekmursko pesem Iden doj pu Kobilji.

(KOLUMNA) Izkušnje nas učijo, da država velikokrat ravna z javnimi sredstvi kot svinja z mehom

Še toliko več pomislekov vzbuja dejstvo, da bo napovedani sklad za obnovo, kamor bodo pritekala sredstva za poplavno sanacijo, upravljala SID banka.

(FOTO) Trgatev opravili tudi v ljutomerskem vrtcu

Vrtec Ljutomer je pripravil tradicionalno trgatev.

(PROSTA DELOVNA MESTA) Iščejo se osebni asistenti, vozniki in kuharji

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, OS Murska Sobota, je trenutno razpisanih 144 prostih delovnih mest.

(FOTO) V Gornjih Petrovcih migali mladi in stari

Minuli četrtek je bil na Osnovni šoli Gornji Petrovci v znamenju športa, saj so izvedli prireditev Šport in špas. Športni dan je bil v duhu zdravja, gibanja in medgeneracijskega druženja. Koordinatorica prireditve na šoli Tadeja Bencak Kerčmar je povedala, da je bil namen prireditve predvsem spodbuditi mlade, da se več gibljejo in spoznajo, da zdrava prehrana, gibanje in druženje gredo z roko v roki in so pomembni za zdravje. Obiskovalcem, zbralo se jih je 259, je bil na voljo kolesarski poligon, dogodek pa so popestrili tudi Bumerang sreče, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Center za krepitev zdravja, Karate klub Shotokan in ŽNK Goričko Stanjevci. Omogočili so tudi meritve srčnega utripa, krvnega tlaka in sladkorja v krvi. Na dogodku so se imeli priložnost predstaviti lokalni pridelovalci hrane in drugih proizvodov, svoje stojnice so imeli Posestvo Mala rosa, Orehi Zupančič, Sadjarstvo Silvester Kučan, Testenine Goričanec, predstavili pa so se tudi učenci šole v okviru zdrave šole. Na koncu so podelili še diplomi za najstarejšega in najmlajšega udeleženca, najstarejši je bil Štefan Škerlak, rojen januarja 1952, najmlajša udeleženka, rojena julija letos, pa je bila Maja Maruško.

Preverite, kdo bo kuhal na zadnji letošnji Sočni vilici

Na Slovenski ulici se bo odvila še zadnja Sočna vilica te sezone.

Ob lendavskem stolpu kmalu restavracija in vinska klet

Gradnjo vidijo kot nov mejnik v razvoju turizma