Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Bučkini špageti


M. K.
22. 2. 2025, 13.44
Posodobljeno
09. 03. 2025 · 16:13
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Nadomestite navadne špagete s takimi iz zelenjave.

Profimedia
Bučkini špageti.

Sestavine za 4 osebe:

 1 čebula

 3 stroki česna

 300 g kozic

 200 g češnjevih paradižnikov

 600 g bučk

 oljčno olje

 sol, sveže mlet črni poper

 mešanica svežih zelišč (bazilika, rožmarin, peteršilj)

Priprava:

Sesekljamo olupljeno čebulo in česen. Očistimo kozice in jih narežemo. Oplaknemo paradižnike in jih prepolovimo. Bučke oplaknemo, jih po dolgem prepolovimo in nato nastrgamo na tanke paličice. V ponvi segrejemo olje in na njem steklasto popražimo čebulo in česen. Dodamo kozice, paradižnike in vse skupaj podušimo do mehkega. Začinimo s soljo in poprom ter stresemo na krožnik. Shranimo na toplem. V ponev damo še malo olja in pri visoki temperaturi na njem popečemo bučkine špagete. Nato v ponev znova stresemo mešanico s kozicami, dodamo sesekljana zelišča in premešamo. Po potrebi začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.