Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Musaka s skuto in špinačo


S. N.
2. 3. 2025, 10.30
Posodobljeno
09. 03. 2025 · 16:13
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Ponujamo vam predlog, kaj lahko v prihodnjih dneh skuhate.

Dreamstime
Musaka s špinačo in skuto.

Sestavine za 6 oseb:
750 g krompirja
1 žlička masla
2 žlici olja
1 velika čebula
100 g na kockice narezane šunke
300 g špinače
500 g skute
2 jajci
1 rumenjak
1 dl sladke smetane
2 žlici nastrganega parmezana
1 ščepec soli in popra

Priprava:
Krompir olupimo in narežemo ploščice. V slani vodi jih kuhamo tri minute in nato odcedimo. Pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Čebulo olupimo in sesekljamo, šunko narežemo na kockice. Špinačo operemo in odcedimo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in šunko ter pražimo toliko časa, da čebula postekleni, nato dodamo odcejeno špinačo in dušimo nekaj minut, da oveni in se zmehča.
Skuti primešamo jajci, rumenjak, žličko soli, smetano in parmezan. V namaščen pekač zložimo polovico krompirja, nanj damo nekaj žlic skutnega nadeva in nato špinačo. Na špinačo zložimo preostali krompir, prekrijemo s skutnim nadevom in površino poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se naredi zlata skorjica. Pečeno musako v ugasnjeni pečici pustimo počivati pet minut, nato jo postrežemo.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.