Sobotni recept: Pečen por s sirovo omako
Se vam že cedijo sline?

Sestavine za 4 osebe:
6 srednje velikih porov
500 ml perutninske osnove
sol
40 g masla
40 g moke
sol
8 rezin pršuta
100 g trdega sira
sveže mleti poper
peteršilj za okrasitev
Priprava:
Očistite por in ga oplaknite. Iz belih delov izrežite 12 kosov (dolžine 10 cm). Preostali por zrežite na tanke obročke in jih dobro oplaknite. Porove paličice položite v vrelo juho in jih pustite lahno vreti 5 minut.
V tem času iz masla in moke pripravite svetlo prežganje in kozico nato odstavite. Por vzemite iz juhe. Porove obročke prelijte z vročo juho in jih nato odcedite.
Prežganju dodajte pol juhe, jo dobro stepite, začinite s soljo in poprom ter jo zavrite. Porove paličice zavijte v pršut in jih položite v pekač.
V prežganje, ki vre, nastrgajte sir in ga mešajte, dokler se ne stopi. Dodajte še porove obročke in vse skupaj premešajte. Pripravljeno omako prelijte po poru v pekaču. Približno 20 minut ga pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Postrezite s krompirjem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se