Sobotni recept: Bučna pita
Ste ljubitelji buče? Ponujamo vam recept za sladico z bučnim pirejem.
Sestavine (za 12 porcij):
za testo:
200 g navadne moke
ščepec soli
1 žlica sladkorja v prahu
100 g hladnega masla
1 jajčni rumenjak
za bučni nadev:
400 g bučnega pireja
2 jajci
150 ml smetane za stepanje
120 g sladkorja
1 čajna žlička cimeta
½ čajne žličke mletega ingverja
ščepec muškatnega oreščka
ščepec soli
za okras:
stepena smetana
meringa
cele palčke cimeta
Priprava:
Zmešajte moko, sol in sladkor, dodajte hladno maslo in hitro zmešajte v drobtine. Dodajte jajčni rumenjak in 2–3 žlice hladne vode, zgnetite v gladko testo, zavijte v prozorno folijo in pustite počivati v hladilniku 30 minut. Testo razvaljajte, položite v pekač za pito, prebodite z vilicami in pecite pri 180 °C približno 15 minut. Za nadev zmešajte bučno kašo, jajca, smetano, sladkor, začimbe in sol ter zmešajte v gladko maso. Nadev vlijte na pečeno testo in pecite pri 170 °C približno 35 minut. Pito pustite, da se ohladi, nato jo okrasite s stepeno smetano, meringami in celimi cimetovimi palčkami.
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se