© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sobotni recept: Prosena juha z gobami


Uredništvo
6. 12. 2025, 13.30
Posodobljeno
14:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ta teden prinašamo recept za jed, ki vas bo v hladnih dneh pogrela.

prosena juha z gobami
Profimedia
Prosena juha z gobami.

Sestavine za 4 osebe:

 80 g prosa

 sol

 120 g masla

 150 g gomoljne zelene

 150 g peteršiljeve korenine

 150 g korenja

 1 čebula

 4 stroki česna

 liter zelenjavne juhe

 poper

 200 ml smetane za kuhanje

 80 g zamrznjenih gob

 8 vejic svežega majarona

Priprava:

Proso skuhajte v vreli slani vodi in odcedite. V kozici segrejte 70 g masla in na njem popražite na kocke zrezano zelenjavo. Po osmih minutah dodajte sesekljano čebulo in na rezine zrezani česen ter vse skupaj pražite še tri minute. Prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter pustite, da lahno vre pol ure. Iz juhe vzemite četrtino zelenjave in jo odstranite, dodajte pa tri četrtine kuhanega prosa. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte smetano in vse skupaj pokuhajte. V ponvi na preostalem maslu popražite sesekljane gobe in jih s preostalo zelenjavo in prosom stresite v juho. Okrasite jo s svežim majaronom in postrezite s svežim kruhom.

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.