© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Topla solata s piščancem


Milka Kleč
19. 7. 2025, 11.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Stročji fižol najdemo že na vrtu, zato vam ponujamo recept s to sestavino.

topla solata s piščancem
Profimedia
topla solata s piščancem

Sestavine za 4 osebe:

400 g piščančjih prsi

2 vejici rožmarina

2 stroka česna

2 žlici oljčnega olja

280 g stročjega fižola (zamrznjenega)

400 g vloženega belega fižola

2 žlici dijonske gorčice

1 žlica medu

1 žlica belega vinskega kisa

1 rdeča čebula

Priprava:

Meso narežemo na grižljaje, rožmarin osmukamo in sesekljamo, prav tako česen ter vse popražimo na pol žlice olja. Pražimo 10 minut, da se meso zlato rjavo zapeče. Medtem zavremo slano vodo in skuhamo fižol. Zadnji dve minuti dodamo še odcejen fižol iz konzerve. Vodo odcedimo. Za preliv zmešamo preostalo olje, gorčico, med in kis. V veliki posodi zmešamo piščanca z zelenjavo, prelijemo s prelivom in potresemo z rezinami čebule. Postrežemo toplo s kruhom.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.