Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Ocvrta polenta s sirom


S. N.
8. 3. 2025, 08.40
Posodobljeno
08:56
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Ponujamo vam idejo za jed, s katero lahko razvajate svoje bližnje.

Profimedia
Ocvrta polenta s sirom

Sestavine za 4 osebe:
500 g instant polente
300 g poltrdega sira
žlica oljčnega olja
nekaj vejic rožmarina
sol

Priprava:
Polento skuhamo v slani vodi in jo prestavimo v stekleno posodo, ki jo pred tem namastimo z nekaj kapljicami olja.
Ohlajeno polento iz posode stresemo na desko in narežemo na centimeter debele rezine. Popečemo jih na olju v vroči ponvi, da polenta zakrkne na obeh straneh, nato pa na vsak kos damo košček sira, da se na toploti zmehča.
Rezine okrasimo z zelišči in postrežemo še tople. Polento lahko obložimo tudi z začinjeno skuto, ki ji primešamo nasekljano čebulo in nekaj kapljic bučnega olja.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.