Sobotni recept: Sadna torta s cvetjem
Torta, ki jo lahko pripravite, ko imate preveč sezonskega sadja, kot so jagode, maline in ribez.

Sestavine:
Za testo:
250 g gladke moke
80 g sladkorja v prahu
160 g masla
2 rumenjaka
sok polovice limone
Za nadev:
250 g polnomastne skute
200 ml goste kisle smetane
100 g sladkorja v prahu
200 ml smetane za stepanje
400 g sadja (jagode, maline, ribez)
Priprava:
Moko presejte s sladkorjem. Dodajte maslo, rumenjake, limonovo lupino in sok ter zamesite v testo, ki naj v hladilniku počiva približno eno uro. Testo razdelite na štiri dele. Tri dele razvaljajte. Testo vtisnite v pekač (20 x 25 cm), ga pokrijte s folijo za živila in nanj položite fižol. Pecite pri 180 °C približno 15 minut in odstranite obtežitev. Pecite še 10 minut. Pustite, da se ohladi v pekaču, nato ga vzemite iz pekača. Razvaljajte preostalo testo, izrežite rože in jih specite. Zmešajte skuto s kislo smetano, sladkorjem in stepeno smetano. Zmešajte približno 100 g sadja in ga precedite. Sok vmešajte v nadev, ki ga razporedite po biskvitu. Postavite v hladilnik, da se strdi. Površino okrasite s sadjem in cvetjem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se