© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Sadna torta s cvetjem


Tina Lucu
2. 8. 2025, 12.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Torta, ki jo lahko pripravite, ko imate preveč sezonskega sadja, kot so jagode, maline in ribez.

profimedia-0867693763.jpg
profimedia
Sadna torta s cvetjem.

Sestavine:

Za testo:
250 g gladke moke
80 g sladkorja v prahu
160 g masla


2 rumenjaka
sok polovice limone

Za nadev:
250 g polnomastne skute
200 ml goste kisle smetane
100 g sladkorja v prahu
200 ml smetane za stepanje
400 g sadja (jagode, maline, ribez)

Priprava:
Moko presejte s sladkorjem. Dodajte maslo, rumenjake, limonovo lupino in sok ter zamesite v testo, ki naj v hladilniku počiva približno eno uro. Testo razdelite na štiri dele. Tri dele razvaljajte. Testo vtisnite v pekač (20 x 25 cm), ga pokrijte s folijo za živila in nanj položite fižol. Pecite pri 180 °C približno 15 minut in odstranite obtežitev. Pecite še 10 minut. Pustite, da se ohladi v pekaču, nato ga vzemite iz pekača. Razvaljajte preostalo testo, izrežite rože in jih specite. Zmešajte skuto s kislo smetano, sladkorjem in stepeno smetano. Zmešajte približno 100 g sadja in ga precedite. Sok vmešajte v nadev, ki ga razporedite po biskvitu. Postavite v hladilnik, da se strdi. Površino okrasite s sadjem in cvetjem.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.