Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V Andovcih je dišalo po jedeh iz babičine kuhinje


Vestnik
8. 10. 2021, 07.33
Posodobljeno
13:22
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Zveza Slovencev na Madžarskem in Porabsko kulturno-turistično društvo Andovci sta v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine, ki letos potekajo po geslom Dober tek, pripravila gastronomsko delavnico Jedi iz babičine kuhinje, ki je potekala na porabski domačiji v Andovcih.

jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.

Na delavnici so porabske gospodinje Marijana Fodor, Ana Labodi in Anuška Ropoš predstavile pripravo ajdove zlevanke, stare porabske jedi, ki ji pravijo tudi kaup, šterc ali tamadli.

jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.
jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.

Jed so obogatile z različnimi drugimi dodatki, zraven pa so pripovedovale o starih šegah in navadah ob pripravi hrane. Pogovor o teh navadah je vodila etnologinja Jelka Pšajd iz Pomurskega muzeja Murska Sobota. 

jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Generalni konzulat RS v Monoštru
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.
jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.

© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.