(FOTO) Mojca Makovec Haložan o ravnovesju med delom in zasebnim življenjem
Poslovna skupina Business Point je v sklopu pogovorov Restavracija, 6. marca gostila uspešno podjetnico Mojco Makovec Haložan, ki skupaj z Mitjo Miličem vodi skupino Hudo dobro in katera s svojo energijo, ustvarjalnostjo in podjetniškim duhom navdihuje mnoge.

Z voditeljico večerov Normo Bale sta govorili o socialnem podjetništvu, poslovnem uspehu blagovne znamke Hudo dobro, zaposlovanju ranljivih skupin in povezovanju podjetij za doseganje daljnosežnih uspehov. Iz več majhnih idej je vzniknila zamisel, ki se je v Renkovcih izkazala za uspešno. Iz prizadevanja, da bi v lokalni skupnosti dobili priložnost za zaposlovanje tudi invalidi in da bi imeli ponudnika lokalnih produktov, s čimer bi obogatili turistično ponudbo se je oblikovala skupina Hudo dobro. Le-ta je v letu 2024 v oddaji Štartaj Slovenija navdušila s svojim inovativnim izdelkom, sadni trakci Hudo dobro, ki jih na Grofovi domačiji ustvarjajo iz presežkov zrelega sadja. Trakci so postali hit produkt leta 2024.
Začeli so v najmanj ugodnem času, ko se je zaradi epidemije vse ustavilo in proizvodnje sploh niso mogli zagnati, vendar je tudi ta izkušnja prinesla nekaj dobrega. Vodilo jih je tudi načelo odgovornosti do lokalnega okolja z vračanjem prejetega v enaki meri, vendar na drugačen način - z zaposlovanjem domačih ljudi s priložnostjo za delo ranljivih ciljnih skupin.
V petih letih delovanja so se osredotočili na predelavo različnih vrst lokalnega sadja, pri čemer gre za predelavo presežkov sadja, njihova posebnost pa so sadni trakovi, ki jih na trgu ponujajo kot prigrizke. Prepoznavni so tudi po pekovskih izdelkih in prekmurski ter prleški gibanici. Beseda je tekla tudi o iskanju ravnovesja med poslovnim in zasebnim življenjem, igranju klavirja in prenašanju družbenih vrednost na otroke.
Sledeč konceptu Restavracije je ga. Makovec Haložan predstavila svojo gostjo, go. Janjo Viher, ki je v turizmu aktivna že 35. let, trenutno kot predsednica Štajerske turistične zveze ter podpredsednica Turistične zveze Slovenije. S slednjo si delita strast do razvijanja inovativnih trajnostnih turističnih praks, pa tudi življenjsko filozofijo.
V Pogovornih večerih Restavracija sodelujejo ljudje, ki na različne načine zaznamujejo širši pomurski prostor in v njem aktivno delujejo. Želja organizatorjev Restavracije je, da salon restavrira odprt, kreativni in inovativni pomurski prostor.