Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nov poskus oživljanja Diane: Odprl se je bistro, ki stavi na pice


Rok Šavel
20. 2. 2025, 16.44
Posodobljeno
18:00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

V prostorih nekdanjega mestnega hotela zaživel D-bistro.

Jure Kljajić
Nov bistro v prenovljenih prostorih nekdanje slaščičarne stavi predvsem na pice, postopoma pa bodo v ponudbo dodajali tudi druge kulinarične dobrote.

Po kratkotrajnem poslovanju kavarniškega dela v letu 2022, ko sta nekdanji mestni hotel Diana v središču Murske Sobote prevzela Dejan Rituper in Ronnie Christopher Horvat, se po treh letih odvija nov poskus oživljanja nekoč priljubljene gostinske destinacije.

Jure Kljajić
Nov bistro v prenovljenih prostorih nekdanje slaščičarne stavi predvsem na pice, postopoma pa bodo v ponudbo dodajali tudi druge kulinarične dobrote.

Minuli petek je namreč svoja vrata v prostorih nekdanje kavarne odprl tako imenovani D-bistro, s katerim upravlja Rituper, ki je z družbo Prekmurka danes tudi edini lastnik celotnega objekta.

Jure Kljajić
D Bistro.

Nov bistro v prenovljenih prostorih nekdanje slaščičarne stavi predvsem na pice, postopoma pa bodo, kot obljublja Rituper, v ponudbo dodajali tudi druge kulinarične dobrote.

Jure Kljajić
Nov bistro v prenovljenih prostorih nekdanje slaščičarne stavi predvsem na pice, postopoma pa bodo v ponudbo dodajali tudi druge kulinarične dobrote. Foto Jure Kljajić

Rituper ob tem priložnost v Diani vidi še pri organizaciji večjih prireditev, kot so maturantski plesi, poroke in druga praznovanja ter zabave, čemur je bila velika dvorana v zgornjem nadstropju, ki sprejme več kot 500 ljudi, v preteklosti tudi namenjena. Nepremičnina zajema med drugim še skoraj sto sob, ki so bile nazadnje v uporabi s strani Doma starejših Rakičan, s katerim se je Rituper po neuspeli ideji o trajni vzpostavitvi enote v Diani zapletel v pravni spor. 

Jure Kljajić
D Bistro.

Jure Kljajić
D Bistro.

© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.