vestnik

(VIDEO) Anketa: Pomurci bodo velikonočne praznike preživeli v krogu družine

Melani Svetec, 8. 4. 2023
Nataša Juhnov
Velikonočni zajtrk
Aktualno

V središču Murske Sobote je bilo v petek popoldne precej gneče, saj so Pomurci opravljali še zadnje nakupe pred velikonočnimi prazniki. Na njihovih mizah se bo znašla tradicionalna velikonočna hrana, za njo pa se jih bo večina posedla v krogu družine. Nekaj smo jih povprašali, kakšni so njihovi načrti.

Marija Mihelač 

"Velikonočne praznike bom preživela doma z možem. Sem vegetarijanka, zato bodo na najini mizi dimljena tuna, sir, potica, jajčka in hren. Sama sem spekla orehovo potico, mož pa bo pobarval pirhe. Barv za pirhe je kupil za celo vas, zato bova imela vse sorte pirhov." 

Jože Obal

"Praznike bom preživel doma sam. Pripravil si bom puranjo šunko in puranje prsi, saj imam dieto in ne smem jesti vsega. Ravno sem kupil tudi potico, makova je moja najljubša. Kupil sem tudi jajca, vendar jih ne bom barval, saj se dandanes lahko kupijo barvani pirhi že v trgovini."

anketa, vestnik
Jure Kljajić
Jože Obal

Grega Šeruga

"Za praznike bom doma v krogu družine, najprej bomo delali, potem pa bomo imeli pojedino. Na mizi bodo tradicionalne jedi, kot so šunka, hren, jajca, mama pa bo spekla še kakšno pogačo. Pirhe še nisem barval, saj sem malo v zamudi, bom pa jih barval s čebulnimi olupki in obložil s kakšnimi listi deteljice."

anketa, vestnik
Jure Kljajić
Grega Šeruga

Aleksandra Fotivec

"Velikonočne praznike bomo preživeli z družino. Drugače živimo v Avstrijo, vendar božične, velikonočne in ostale praznike preživimo doma z družino. Na mizi se bodo poleg velikonočne šunke znašli še pirhi, hren in potica. Sama bom spekla orehovo in makovo potico, otroci pa bodo pirhe pobarvali s teranom in barvami. Jedi bomo nesli tudi k blagoslovu."

anketa, vestnik
Jure Kljajić
Aleksandra Fotivec

Jadranka Stojanović

"Praznike bom preživela doma v krogu družine. Na mizi se bodo znašli šunka in jajčka, spekla pa bom tudi makovo potico in retaše. Pirhe bom pobarvala z rdečo in modro barvo, vse skupaj pa nesla nato k blagoslovu." 

anketa vestnikova-anketa murska-sobota velikonočni-prazniki