vestnik

Mejni prehodi Gornja Radgona, Gederovci in Kuzma ostajajo odprti

STA, 17. 3. 2020
Nataša Juhnov
Avstrija zapira številne manjše mejne prehode, večji bodo ostali zaprti.
Aktualno

Avstrija je ob polnoči zaprla večje število manjših mejnih prehodov s Slovenijo, na večjih mejnih prehodih, kot so Karavanke, Šentilj, Gornja Radgona in Ljubelj, pa ostaja promet nespremenjen.

Poleg navedenih bodo odprti še mejni prehodi Kuzma, Jurij, Trate, Radelj, Gederovci, Korensko sedlo, Holmec in Vič, je na Twitterju sporočila avstrijska veleposlanica v Ljubljani Sigrid Berka.

Prehod slovensko-avstrijske meje bo možen na teh mejnih prehodih: Gornja Radgona, Prevalje - železnica, Kuzma, Karavanke, Ljubelj, Trate, Radlje, Jesenice - železnica, Gederovci, Šentilj - avtocesta, Šentilj - železnica.

Omenjeni mejni prehodi so odprti časovno neomejeno.

Samo med 5. in 21. uro bo odprt prehod Holmec, med 6. in 21. uro Jurij, med 5. in 23. uro Vič, med 6. in 21. uro mejni prehod Šentilj - magistrala ter med 5. in 23. uro mejni prehod Korensko sedlo. 


Gre za ukrep v okviru prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Avstrija je v minulih dneh sprejela stroge ukrepe v boju proti virusu. Ljudje lahko dom zapustijo le, če morajo na delo, kupiti hrano ali pomagati drugim. Prepovedano je tudi druženje več kot petih ljudi. Lahko pa gredo v naravo. Zaprte so tudi šole in univerze. Odprte so le trgovine z osnovnimi življenjskimi potrebščinami. 

avstrija, prepoved-vožnje-tovornjakom, tovornjaki, table
Nataša Juhnov
Avstrija zapira številne manjše mejne prehode, večji bodo ostali zaprti.



V Avstriji so doslej potrdili 1132 primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočilo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Zabeležili so tudi tri smrtne žrtve, osem ljudi pa je okrevalo. Med avstrijskimi zveznimi deželami so največ primerov zabeležili na Tirolskem, in sicer 275. Sledita Zgornja Avstrija z 231 primeri in Spodnja Avstrija s 165, piše na spletni strani avstrijskega ministrstva za zdravje. Doslej so sicer opravili 10.278 testov.

Madžarska pa je danes zaradi pandemije novega koronavirusa zaprla meje za potniški promet. Izjema velja za dnevne migrante z obmejnih območij in madžarske državljane, ki se vračajo v domovino, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Za tovorni promet meja ostaja odprta.

avstrija slovenija meja koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi