vestnik

AP Murska Sobota dobil koncesijo

M. H., 19. 9. 2022
Vanesa Jaušovec
Avtobusni promet
Aktualno

Podjetje Arriva iz Kranja v ponovljenem postopku ni dokazalo, da lahko izpolni naročilo po ceni, ki so jo ponudili za prevoz potnikov na območju Pomurja

Odločitev o podelitvi koncesije Avtobusnemu prometu (AP) Murska Sobota je Bojan Kumer, minister za infrastrukturo, podpisal 8. septembra, danes pa je odločitev o oddaji javnega naročila bila objavljena še na portalu javnih naročil.

Kot vemo, se je za koncesijo za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov na območju Pomurja potegovalo tudi podjetje Arriva iz Kranja. To je ponudilo ceno 1,80 evra brez DDV za kilometer ter s tem izrinilo podjetje AP Murska Sobota, ki je ponudilo 1,94 evra brez DDV za kilometer. AP Murska Sobota je zahtevalo revizijo postopka in v pritožbi izpostavljalo neobičajno nizko ceno konkurenčnega ponudnika. 

avtobusni-promet, ap-murska-sobota, avtobus, peron, avtobusna-postaja
Vanesa Jaušovec
Avtobusni promet

Prav cena je bila po priznani reviziji v ponovljenem postopku odločanja deležna temeljitega preverjanja po več postavkah. Kot so zapisali v sklepnih ugotovitvah, naročnik sicer ni ugotovil, da ponudnik Arriva ni zmožen izpolniti naročila po ponujeni ceni, pač pa, da ni dokazal, da naročilo zmore izpolniti. Njegovo ponudbo so zato zavrnili kot nedopustno.

Znova so pregledali tudi ponudbo AP Murska Sobota in ugotovili, da ta izpolnjuje pogoje javnega naročila, prav tako izpolnjuje pogoje za izvedbo naročila.

AP Murska Sobota zaposluje 140 ljudi, njegov obstoj pa je (bil) v veliki meri odvisen prav od prihodkov od države na osnovi pridobljene koncesije.  

ap-murska-sobota koncesija arriva