vestnik

Bakovska gostilna tudi letos v Michelinovem vodniku. Dve zvezdici za Ano Roš

Vestnik.si, 8. 9. 2022
Profimedia
Ana Roš in Hiša Franko sta tudi letos prejeli dve Michelinovi zvezdici.
Aktualno

Kulinarični vodnik Michelin je razkril, katere restavracije so letos prejele zvezdice.

Med tistimi, ki so jim ocenjevalci podelili dve Michelinovi zvezdici, je tudi letos Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš. Po eno Michelinovo zvezdico so na novo prejele restavracije COB (Filip Matjaž), Milka (David Žefran), Restavracija Strelec (Igor Jagodic) in Hiša Linhart z Urošem Štefelinom, ki si je zvezdico v preteklih letih že prislužil z Vilo Podvin. Po eno zvezdico so obdržale Restavracija Atelje (Jorg Zupan), Restavracija Strelec (Igor Jagodic), Grič (Luka Košir), Gostilna Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič), Dam (Uroš Fakuč) in Hiša Denk (Gregor Vračko).

Michelin sicer podeljuje tudi druge vrste znakov, eden od njih so zelene zvezdice za restavracije, ki so posebej zavezane trajnostni gastronomiji. Na novo sta zeleni zvezdici letos pridobili Hiša Linhart ter Gostilna Repovž, skupaj pa je takih restavracij v letošnjem vodniku šest, ob omenjenih še Gostilna Krištof, Gostilna Mahorčič, Gostišče Grič ter Hiša Franko.

Priznanje Bib Gourmand, ki predstavlja dobro razmerje med ceno in kakovostjo, so si prislužile TaBar, Gostilna na Gradu, Gostilna Repovž, Jožef, Mahorčič, Gostilnica Ruj in Gostilna Rajh iz Bakovec. Michelinovo zeleno zvezdo sta prejeli Gostilna Repovž in Mahorčič. 

michelinov-vodnik 2022 gostilne ocene