vestnik

Benkovič je suspendiran. Bivanja v Stični ni zavrnil, pravi, da je odločitev sprejel škof sam

I. B., D. N., 7. 8. 2020
Nataša Juhnov
Benkovič pravi, da ga je Štumpf suspendiral, še preden je sprejel odločitev o tem, ali se bo umaknil v Stično.
Aktualno

V murskosoboški škofiji so premestili sedem župnikov. Župnijski upravitelj cankovske župnije bo Grabar, župnik v Kuzmi pa Kranjec.

Kot smo že poročali, so v soboški škofiji v začetku avgusta premestili sedem duhovnikov. Župnik župnij Cankova in Kuzma Alojz Benkovič je bil z Odločbo preklica duhovniških pravic z dodanim kazenskim predpisom z 20. julijem razrešen službe župnika in mu je bilo naloženo enoletno bivanje v cistercijanski opatiji Stična. V celotnem seznamu letošnjih premestitev po škofijah, ki ga je objavila Družina, je zapisano, da je Benkovič odločbo zavrnil, zato mu je bil 11. julija izrečen suspenz v smislu kan. 1331 Zakonika cerkvenega prava. Benkovič ta navajanja zavrača in pravi, da odločbe ni zavrnil, pač pa je škofa Petra Štumpfa prosil za dopolnitev, saj odločba po njegovem ni bila popolna. Pravi, da drugega odgovora ni dobil, drži pa dejstvo, da je suspendiran. Odločitev o tem pa je dobil, še preden se je sam sploh odločil, ali bo šel v Stično ali ne, doda. Poudarja, da je škof očitno odločitev sprejel sam. Benkovičev suspenz velja do preklica, več pa ni želel komentirati, dodal je le, da si želi v prihodnje malo miru.

Naj spomnimo, da je bil za župnijskega upravitelja župnije Cankova imenovan Štefan Grabar, za župnika župnije Kuzma pa je bil imenovan Ivan Kranjec. 

5eb59f23119002b6340a75ce4845913d
Nataša Juhnov
Župnik župnije Pečarovci, dekan in začasni upravitelj župnije Tišina Ivan Kranjec je bil razrešen službe začasnega upravitelja ter imenovan za župnika župnije Kuzma.

alojz-benkovič premestitve-duhovnikov cerkev