vestnik

Blisk: Baničevi odkupili delež Goldinskija, ta ustanovil svoj Blisk 

Janko Votek, 5. 9. 2018
Nataša Juhnov
Igor Banič je novi direktor Blisk montaže.
Aktualno

Novi partnerji so odkupili delež Borisa Goldinskija v Blisk Montaži, ta je nato ustanovil novo podjetje Blisk monter.

Po nakupu 51 odstotkov delnic od treh večjih delničarjev Blisk Montaže, Igor Banič in njegova partnerja Boštjan Tancer in Štefan Kuhar niso mogli prevzeti družbe v upravljanje. Brez soglasja nekaj manj kot 30-odstotnega solastnika Borisa Goldinskija namreč niso mogli sprejeti nobene odločitve. Prejšnji teden pa so omenjeni partnerji odkupili še delež Borisa Goldinskija, ki se je umaknil z direktorskega mesta in tudi iz podjetja.



O prodajni ceni Goldinskij ne želi govoriti, je pa bil v pogajanjih v izredno dobrem položaju, saj bi bila družba v primeru njegovega vztrajanja v Blisku v mrtvem teku. To pa ne pomeni, da se je Goldinskij poslovno upokojil. Ustanovil je namreč novo družinsko podjetje Blisk monter, ki bo začelo s poslovnimi aktivnostmi verjetno že ta mesec. Ustanovitev podjetja s podobnim imenom bi lahko dvignila nekaj prahu, vendar ni sporna, saj ime Blisk ni bilo zaščiteno, zato v Sloveniji deluje kar nekaj podjetij z imenom Blisk, ki se ukvarjajo z različnimi dejavnostmi.


Goldinskij je podjetje skupaj z zaposlenimi po stečaju rešil in ga ponovno postavil na noge. Tudi poslovni izidi zadnjih nekaj let dokazujejo, da podjetje ni bilo v tako slabem finančnem stanju, kot poskušajo nekateri zdaj prikazati. Možnosti za uspeh ima tudi z novoustanovljenim podjetjem. Če bo kupnino vložil v novo podjetje, si bo zagotovil materialno podlago za zagon podjetja. Pri pridobivanju poslov na investicijskem področju štejejo nekaj tudi osebne reference in tu je Goldinskij v prednosti. Verjetno tudi ne bo imel večjih težav s kadri za opravljanje storitev in s prevzemanjem večjih investicijskih objektov.

blisk monter Blisk montaža igor banič boris goldinskij