vestnik

Bo Robert Celec danes odstopil?

Rok Šavel, 9. 11. 2023
Marina Vrbnjak
Če Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan, ne bo odstopil sam, naj bi svet zavoda nadaljeval postopek v zvezi z njegovo razrešitvijo.
Aktualno

Na dnevnem redu današnje seje sveta zavoda RIS Dvorec Rakičan sicer točke v zvezi z njegovo razrešitvijo ni.

Danes se bo po konstitutivni seji, ki je bila v ponedeljek 30. oktobra, na prvi redni seji sestal sveta zavoda RIS Dvorec Rakičan. Vroče dogajanje okoli javnega zavoda in direktorja na udaru Roberta Celca, ki ga bremeni kup zadev, od kriminalistične preiskave do goljufije z evropskimi sredstvi in številnih močnih ugotovitev v notranji reviziji poslovanja, bi tako lahko danes doseglo vrhunec. Svet zavoda sicer na dnevnem redu nima točke v zvezi z njegovo razrešitvijo, bo pa obravnaval poročilo o notranji reviziji, ravno tako se bo svet zavoda zapolnil še z enim članom, predstavnikom zaposlenih, kar bo postala Aleša Bagari. Svet zavoda sestavljajo Mojca Breščak, Petra Cajnko (predsednica), Franc Kramar in Uroš Bagari (namestnik predsednice) kot predstavniki ustanovitelja, torej soboške občine, in en predstavnik zaposlenih, kar bo torej prej omenjena Bagarijeva, sicer vodja konjeniškega centra, jahalna učiteljica in projektni vodja v RIS-u. Na sejo sveta zavoda je sicer bil povabljen tudi soboški župan Damjan Anželj, a se je po naših informacijah ne bo udeležil, bo pa prisoten direktor Robert Celec, ravno tako pa je vabilo prejel tudi odvetnik Gorazd Balažic, ki naj bi nudil svetu zavoda pravno pomoč.



Spomnimo, da je mestni svet že podal predhodno soglasje k razrešitvi Celca, v domeni sveta zavoda pa je njegova dokončna razrešitev, a mora še pred sprejemom sklepa o razrešitvi seznaniti direktorja z razlogi za razrešitev in mu dati možnost, da se v roku 30 dni o njih izjasni. To morda ne bo potrebno, saj je po kuloarjih zaokrožila informacija, da naj bi bil Celec pripravljen končati dolgotrajno agonijo z njegovim razreševanjem, ki se vleče že pol leta, in bo na seji sam odstopil oziroma zahteval razrešitev. Ali se bo to res zgodilo, bo znano kmalu.

ris-dvorec-rakičan robert-celec svet-zavoda odstop razrešitev