vestnik

Bo vlada tudi letos izdala turistične bone?

STA, Vestnik, 24. 5. 2021
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Lanski boni naj bi ostali v veljavi.
Aktualno

Kolikšno vrednost bona naj bi prejel vsak prebivalec Slovenije, za zdaj še ni znano, omenja pa se, da naj bi bila ta vsota nižja od lanske, ki je za polnoletnega prebivalca države znašala 200 evrov, za mlajše od 18 let pa po 50 evrov.

Predlog interventnega zakona za gostinstvo in turizem je trenutno v medresorskem usklajevanju, vlada pa bi ga lahko obravnavala že ta ali pa prihodnji teden. Kot je povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, trenutno preigravajo nekatere nove ideje za pomoč tej v epidemiji covida-19 najbolj prizadeti panogi. Po besedah gospodarskega ministra se v medresorski obravnavi opredeljujejo do nekaterih idej, s katerimi želijo dodatno pomagati vsem udeležencem v tej storitveni dejavnosti. Prizadevajo si, da bi bil interventni zakon sprejet zelo hitro. "Če to ne bomo uspeli v tem tednu, pa bomo skoraj zagotovo z njim prišli na vlado v naslednjem tednu," je dejal Počivalšek. 

Interventni zakon naj bi predvideval turistične bone

Po pisanju Dela naj bi sicer predlog interventnega zakona predvideval tudi izdajo novih turističnih bonov, ki pa bi jih bilo mogoče porabiti tudi za druge storitve, ne le za prenočitev z zajtrkom. Počivalšek tega sicer ni ne potrdil ne zanikal, dejal je le, da "delajo na novih in zanimivih idejah" in da je treba počakati, da vse predloge razdelajo do konca.

terme-3000, turizem, počitnice, oddih, zdravilišče
Nataša Juhnov
Vsota naj bi bila nižja od lanske, ki je za polnoletnega prebivalca države znašala 200 evrov, za mlajše od 18 let pa po 50 evrov.

S predlogom za uvedbo novih turističnih bonov se morata sicer strinjati še minister za finance in vlada. Kolikšno vrednost bona naj bi prejel vsak prebivalec Slovenije, za zdaj še ni znano, omenja pa se, da naj bi bila ta vsota nižja od lanske, ki je za polnoletnega prebivalca države znašala 200 evrov, za mlajše od 18 let pa po 50 evrov, je še poročal časnik Delo. Prav tako naj bi po neuradnih informacijah Dela lanski turistični boni ostali v veljavi.

minister turizem pomoč koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi