vestnik

Razpis za direktorja SBMS: Korošec in Grabar se še nista odločila

Majda Horvat, 25. 1. 2021
A. Nana Rituper Rodež
Daniel Grabar in Bojan Korošec.
Aktualno

Objavljen je razpis za prosto mesto direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota. Bojanu Korošcu namreč konec aprila poteče mandat.

Na vprašanje, ali se bo potegoval še za en mandat, je Korošec odgovoril, da je to še prezgodaj. »O tem se še nisem odločil,« je dejal. Rok za prijavo je 15 dni od objave razpisa.

a5e580cf05ce3d5fd6a8f132e1ac48a3
Nataša Juhnov
Bojanu Korošcu aprila poteče mandat direktorja bolnišnice.

Dokončne odločitve o prijavi še ni sprejel niti strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar, ki je nazadnje mesto strokovnega direktorja zasedel aprila 2018. »Z veseljem sem pripravljen delati tudi naloge direktorja bolnišnice v primeru, če drugega ne bi bilo,« je povedal. Njegova odločitev o prijavi na razpis je odvisna tudi od podpore in sprejetosti tega med sodelavci.

6d71c1e17d5c3bf14f76d51af6ea8451
Majda Horvat
Dokončne odločitve o prijavi še ni sprejel niti strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar.

Pogoji, ki jih morajo po razpisu izpolnjevati kandidati za direktorja, so povsem enaki kot ob zadnjem razpisu januarja 2017, bo pa o izbiri najprimernejšega kandidata najverjetneje odločal svet zavoda v novi sestavi. Do zamenjave članov naj bi prišlo v kratkem. V njem pet mest zasedajo predstavniki države kot ustanoviteljice zavoda, po eno mesto imata zdravstvena zavarovalnica in lokalna skupnost, dva člana pa sta iz vrst zaposlenih.

sb-ms direktor razpis kandidati