vestnik

Ljutomer bogatejši za brezplačni dostop do brezžičnega internetnega omrežja

Vestnik, 9. 10. 2020
Občina Ljutomer
Brezplačen wifi lahko koristite na enajstih lokacijah po ljutomerski občini. Na fotografiji podžupan Niko Miholič.
Aktualno

Občina Ljutomer se je prijavila na pobudo Evropske komisije WiFi4EU, katere cilj je opremiti lokalne skupnosti z javnimi brezžičnimi povezavami.

Uspešno so pridobili 15 tisoč evrov, s katerim so pokrili stroške namestitve brezžične dostopne točke v občini. Odslej lahko vsi lokalni prebivalci in obiskovalci popolnoma brezplačno dostopajo do interneta na kar enajstih lokacijah po občini, in sicer na Glavnem trgu in Mestni hiši Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer, v Športnem parku Ljutomer, na zunanjem igrišču za dvorano ŠIC Ljutomer, v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pri TIC Jeruzalem, v Kulturnem domu Mala Nedelja, pri Vaško-gasilskem domu Babinci, Zadružnem domu Cven, Gasilskem domu Pristava in Gasilskem domu Stročja vas.

Povezava na omrežje WiFi4EU je zelo enostavna. Evropska komisija je namreč odločila, da bo ime omrežja »WiFi4EU«. Pri prvi povezavi na brezplačno omrežje WiFi4EU boste preusmerjeni na varno spletno stran. Ko potrdite prijavo (ne potrebujete nobenega gesla ali uporabniškega imena), lahko pričnete brezplačno brskali po internetu.

ljutomer wifi