vestnik

V Gornji Radgoni se je začel festival CestArt. Kaj vse prinaša?

M.V., 6. 7. 2020
Marina Vrbnjak
V okviru festivala CestArt se je s svojim opusom slik z naslovom"Polja možnosti" v galeriji Kulturnega doma predstavlja domača akademska slikarka Aleksandra Fekonja. Foto Marina Vrbnjal
Aktualno

V Gornji Radgoni se je v petek začel sedemdnevni festival CestArt.

Na različnih prizoriščih se izvaja pester kulturni program, od uličnega gledališča, likovnih, kiparskih, fotografskih razstav in ustvarjalnih delavnic do literarnih predstavitev in glasbenih nastopov. Festival poteka v okviru projekta Sodelovanje mest/City Cooperation 2, odprli pa so ga s predstavo uličnih artistov Ane Desetnice.

DSC_8991
Marina Vrbnjak
Fotografska razstava »Orient & okcident« je postavljena na ploščadi pred mostom čez Muro.

Vsak večer lahko ob odru Mladinskega centra prisluhnete glasbenim skupinam, čez dan pa se lahko udeležite tudi brezplačnih ustvarjalnih delavnic, na katerih spoznavate grafiko, poslikavo gline, kvačkanje malo drugače, video in drugo.

Na trgu pred knjižnico, v mladinskem centru in pred njim, v domu kulture, v nekdanji carinarnici ter v prostorih likovnega društva si je mogoče ogledati tudi predstave kratkih radgonskih filmov, razstave na prostem v Lackovi ulici, v stalnih in začasnih galerijah v Gornji Radgoni ter rojstni hiši Avgusta Pavla na Potrni.

cestart gornja-radgona
Kaj zdaj berejo drugi