vestnik

Čez 500 pomurskih gasilcev pomagalo v obeh najbolj prizadetih regijah

Vestnik.si, 13. 8. 2023
PGD Tešanovci
En sklop pomurskih gasilcev se je zgodaj zjutraj odpravil, na Koroško, drugi pa v Savinjsko-šaleško regijo.
Aktualno

Pomurska gasilska regija na intervencijo na Koroško in v Savinjsko-šaleško regijo, ki sta ju močno prizadele nedavne poplave.

Tretji kontingent pomurskih gasilcev, ki šteje okoli 500 gasilcev iz pomurskih prostovoljnih gasilskih društev, se je zgodaj zjutraj odpravil na pomoč na Koroško in v Savinjsko-šaleško regijo, dve najbolj prizadeti območji v nedavnih katastrofalnih poplavah. Gre za enodnevno intervencijo, v kateri je pomurska gasilska regija na pomoč priskočila tako s kadrom, kakor z gasilskimi vozili in ostalo opremo ter tehniko, ki je potrebna ob sanaciji poplav. Povratek domov je predviden v večernih urah. Pomurski gasilci so sicer med 4. in 5. avgustom že pomagali na Koroškem.

V Gornji Radgoni so minulo soboto pripadniki gasilskih društev, občinske civilne zaščite in radgonske Komunale odstranili visokovodni nasip oziroma montažno ograjo ob reki Muri, ki so jo postavili prejšnji petek, 4 avgusta, da so mesto zavarovali pred visokim vodostajem.

Na prizadetih območjih se sicer tudi danes nadaljuje čiščenje domov, cest in infrastrukture ter sanacija nastale škode po hudih poplavah. Številne ceste in mostovi so po državi še zmeraj zaprti, ponekod imajo tudi težave z vodooskrbo.

intervencija pomurska-gasilska-regija poplave reka-mura gornja-radgona poplave2023