vestnik

Čez puconski potok bo zgrajen nov most

I. B., 5. 5. 2024
Jure Kljajić
Kdaj se bo začela gradnja novega mostu, bo znano po zaprtju javnega naročila, rok za dokončanje pa po pojasnilih direkcije za infrastrukturo ne sme biti daljši od 330 dni od uvedbe v delo.
Aktualno

Popolne zapore ne bo, obvoz bo urejen po začasnem armiranobetonskem prepustu

Že lani novembra smo v Vestniku pisali, da bo most čez puconski potok deležen obnove. Občina si za to prizadeva že dalj časa, projekt nadomestne gradnje mostu pa vodi direkcija za infrastrukturo. Odprto je javno naročilo za izbor izvajalca gradbenih del, rok za prijavo je bil 15. april, iz direkcije pa so nam sporočili, da bo projekt obsegal izvedbo obvoza za čas gradnje, rušenje obstoječega objekta in gradnjo novega. Ta ne bo na čisto enakem mestu kot zdajšnji.

most, markišavci-puconci, cesta, promet, vozišče
Jure Kljajić
Most na relaciji Markišavci - Puconci.

Kot je na eni od zadnjih sej občinskega sveta Občine Puconci dejal župan Uroš Kamenšek, bo nekoliko bolj desno, če se peljemo iz smeri Puconec proti Markišavcem. »Dela bodo zajemala tudi izvedbo kolesarske poti, rekonstrukcijo ceste, ureditev vodotoka, postavitev cestne razsvetljave ter zaščito in prestavitev nekaterih infrastrukturnih vodov,« so še pojasnili v direkciji. Na seji je tekla beseda tudi o tem, kako bo z obvozom v času gradnje. Župan je zatrdil, da popolne zapore ne bo, direkcija pa je za Vestnik sporočila, da bo promet v času gradbenih del speljan po armiranobetonskem prepustu, ki ne bo imel omejitev glede osne obremenitve. Kdaj se bo začela gradnja, bo znano po zaprtju javnega naročila, rok za dokončanje pa po pojasnilih direkcije ne sme biti daljši od 330 dni od uvedbe v delo. Prav tako bo šele po koncu naročila znana natančna vrednost gradbenih del. 

puconski-potok obnova-mostu občina-puconci direkcija-za-infrastrukturo