vestnik

Črenšovski župan žalil nadzornike? 

Ines Baler, 9. 5. 2018
Ines Baler
Članice Nadzornega odbora Dragica Jakšič, Sandra Ribarič in Rozina Pučko (od leve proti desni) so nezadovoljne z županovim obnašanjem.
Aktualno

V Občini Črenšovci je bila včeraj prva izredna seja občinskega sveta, ki so jo sklicali svetniki na osnovi dopisa predsednice Nadzornega odbora Sandre Ribarič. Na seji so razpravljali o kršitvah občinskega statuta in poslovnika občinskega sveta s strani župana Antona Törnarja ter njegov aroganten in žaljiv odnos do nadzornikov. 

Ribaričeva je črenšovskim svetnikom v poslanem dopisu opisala dogajanje na 11. redni seji nadzornega odbora v začetku aprila. V njem je zapisala, da je župana prosila za kratko pojasnilo glede nabave klorirne naprave ter sanacije Kleklovega doma. »Župan ni želel dajati pojasnil, češ naj si same iščemo kaj rabimo in eksaktno se naj izrečemo, kaj je narobe, kaj ga obtožujemo. Nakar začne žaliti vse članice NO, da ne priznava NO, da ga je Sandra Ribarič javno obtožila, da je kriv, ker je prevažal sode v gorice, kljub temu, da je plačal občini strošek, da nimam pojma o delu NO, naj grem v šolo, zmerja mene in ostali članici NO z vajenkami, kriči, preklinja, močno udari po mizi v sejni sobi in zahteva, da se mu javno opravičim, ker sem ga obtožila,« je zapisano v omenjenem dopisu. Župan Občine Črenšovci AntonTörnar je na to povedal, da se je za žalitve opravičil že na zadnji redni seji, o besedilu dopisa pa ne bo govoril. Je pa tudi sam Ribaričevi očital, da mu je dejala "odstranite se". Ker pa se seje NO ne snemajo, svetnikom ne more predložiti dokaza. Županov žaljiv odnos do članic NO je obsodila tudi večina svetnikov.


O ostalih domnevnih kršitevah in županovem domnevnem zaviranju razvoja občine pa v tiskani izdaji Vestnika.

izredna seja Občine Črenšovic Sandra Ribarič Anton Tornar