vestnik

(FOTO IN VIDEO) Deželak Junak danes kolesaril po Pomurju. Oglejte si, kakšne sprejeme so mu pripravili

Vestnik.si, 3. 6. 2023
FB NK Dokležovje
Na poti do naslednje postojanke, to je do Ljutomera, se je Deželak ustavil tudi v Dokležovju.
Aktualno

Radijski voditelj Miha Deželak se je že devetič odpravil na dobrodelno pot po Sloveniji, na kateri zbira sredstva za počitnice otrok, ki še niso bili na morju. Današnja četrta etapa je potekala tudi po pomurskih krajih.

Deželak Junak se je s svojim kvadrociklom na dobrodelno avanturo po celotni Sloveniji podal že v sredo, na poti pa bo vse do petka, ko bo svojo svojo dobrodelno pravljico zaključil na Debelem rtiču. Skupno bo prevozil deset etap, današnja četrta etapa pa je potekala po Pomurju. 

Začela se je okoli 7. ure zjutraj v Gornji Radgoni izpred gasilskega doma, kjer so ga pozdravili gasilci in domačini, pridružili so se tudi otroci iz vrtca. Deželaku so predstavniki radgonskih podjetij M.Trade Gornja Radgona, Elrad International, Geder in Radgonske gorice tudi predali simbolične čeke, skupaj so zbrali 2250 evrov. 

dežela-junak
FB PGD Gornja Radgona
Deželak Junak danes kolesari po Pomurju, najprej so ga sprejeli v Gornji Radgoni pri gasilskem domu.

Kot prvi gost se je Deželaku na kvadrociklu pridružil kuharski mojster Bine Volčič in svojo pot so nadaljevali proti Radencem. Tam se mu je pridružil voditeljski kolega Denis Avdić in skupaj sta pot nadaljevala proti Murski Soboti. Na poti so se ustavili še na Tišini, kjer so ga pričakali občani.

dež3
MK Samorog
V Radencih se mu je pridružil Denis Avdić.

Čudovit sprejem je doživel v Puconcih, nad katerimi se je navdušil že lansko leto. Uživali so ob zvokih domače glasbe, Deželak pa se je tudi zavrtel. "Ste neverjetno gostoljubni in prijazni ter pokažete res, res veliko srce," svojega navdušenja ni skrival Deželak. 

Svojo pot so nadaljevali proti Fazaneriji, kjer so Deželaka navijači Mure sprejeli z baklami. Pričakala ga je lepa množica ljudi, prejel pa je tudi svoj Murin dres. 

deželak-junak, nš-mura, miha-deželak
NŠ Mura
Deželak Junak v Fazaneriji.

Z Avdićem in preostalo ekipo je pot nadaljeval proti Expanu, kjer se je moral preizkusiti v posebnem izzivu - kolesariti je moral po Soboškem jezeru. Kako mu je šlo, preverite v spodnjem posnetku.

Po izzivu na jezeru se je Deželak z ekipo odpravil proti Ljutomeru, vmes pa se je ustavil še v Dokležovju, kjer so ga pričakali domačini. Poskusili so tudi njihovo specialiteto, žabje krake. 

Četrto etapo, ki jo je Miha Deželak nadaljeval proti Ljutomeru in Veliki Nedelji, bo v večernih urah zaključil na Ptuju. Na njegovi poti ga spremljajo tudi motoristi Moto kluba Samorog.

deželak-junak, nš-mura, miha-deželak
NŠ Mura
Deželak Junak v Fazaneriji.

Kako lahko pomagam?

Če želite tudi sami prispevati, pošljite SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 in tako prispevate en ali pet evrov. Če želite darovati več, pošljite sporočilo na fundacija@radio1.si, ali skenirajte QR kodo, ki jo najdete TU

deželak-junak miha-deželak pomurje fazanerija
Kaj zdaj berejo drugi