vestnik

Direktor zapušča uspešno ljutomersko podjetje

Majda Horvat, 7. 8. 2024
Arhiv podjetja
Lani so prihodki podjetja znašali 81 milijonov evrov, izjemno leto je bilo tudi po obsegu naložb.
Aktualno

Lani so prihodki znašali 81 milijonov evrov, izjemno leto tudi po obsegu naložb.

Konrad Niderl od 1. avgusta ni več direktor podjetja Farmtech, po izteku odpovednega roka ga tudi zapušča. Odpoved je bila njegova osebna odločitev. Prosto mesto v poslovodstvu podjetja iz Ljutomera, ki je v lasti avstrijske družbe Komptech GMBH, je zasedel Teodor Kerec, ki je zdaj vpisan kot prokurist. Ob njem podjetje vodijo še prokuristka Janette Ilovična ter poslovodja Christoph Schroeder in Günther Pirker.



»Moj odhod ni povezan z nobeno drugo priložnostjo,« je izjavil Niderl, ki razlogov, da zapusti podjetje, ni razkril. V Farmtech je prišel pred sedmimi leti, direktorsko funkcijo pa opravljal od leta 2020. V obdobju, ko je zasedal vodilni položaj v poslovodstvu, je ljutomersko podjetje dosegalo izjemno rast tako v obsegu proizvodnje, ustvarjenih prihodkih in številu zaposlenih kakor tudi pri naložbah. Leta 2020 so prihodki od prodaje znašali 46 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja 881 tisoč evrov, v podjetju pa je bilo zaposlenih 347 delavcev. Lani so prihodki znašali že 81 milijonov evrov, tako je bilo to poslovno najuspešnejše leto v zgodovini Farmtecha kakor tudi celotne skupine Komptech, izjemno je bilo tudi po obsegu naložb, saj so znašale dobrih sedem milijonov evrov.

DSC_8971
Arhiv podjetja
»Moj odhod ni povezan z nobeno drugo priložnostjo,« je izjavil Konrad Niderl, ki razlogov, da zapusti podjetje, ni razkril.

Povečevanje obsega proizvodnje je v preteklem obdobju narekovalo tudi pospešeno zaposlovanje. Konec leta 2022 je tu delalo 408 ljudi, konec lanskega leta pa 31 manj. Po intenzivni rasti v prvi polovici leta je prišlo zaradi spremenjenih gospodarskih razmer v državah kupcev do zmanjšanja naročil. Farmtech je v zadnjih dveh letih lastnikom izplačal iz poslovanja 3,2 milijona evrov dividend. Farmtech, ki je del skupine Komptech, ta pa spada v skupino podjetij Orasis, pod blagovno znamko Farmtech proizvaja in trži program kmetijske tehnike, pod blagovno znamko Komptech pa proizvaja stroje, ki jih razvija in trži matična družba.

Podjetje Farmtech je v zadnjih letih prejelo tudi več priznanj in nagrad za uspešnost, med drugimi v akciji Pomursko podjetje leta, ki jo skupaj organizirata Pomurska gospodarska zbornica in medijska hiša Vestnik.

farmtech ljutomer konrad-niderl