vestnik

Gornji Radgoni se obeta popestritev turistične in ostale ponudbe, to načrtuje domače podjetje

Maja Hajdinjak, 18. 2. 2022
Maja Hajdinjak
V nekdanjem Pivohramu Golar bodo oživili gostinsko ponudbo.
Aktualno

Naslednje leto spomladi naj bi odprli tudi zipline

Podjetje Radgonske gorice je kupilo pet zgradb na Jurkovičevi ulici v Gornji Radgoni, s katerimi imajo velike načrte. Gre za objekte nekdanjega Pivohrama Golar, ki je bil v lasti podjetniške družine Golar, cvetličarne Mirjana, zraven Doma penine, ki je že v lasti Radgonskih goric, so odkupili še zgradbo v fizični lasti družine Golar, že predlani pa so kupili dve zgradbi, ki sta bili prav tako v lasti fizičnih oseb. Borut Cvetkovič, direktor Radgonskih goric, cene nakupa ni želel razkriti, je pa predstavil načrte. V nekdanjem Pivohramu bodo obudili gostinsko ponudbo, v času pogovora z njim sicer še ni bilo dorečeno, kdo bo ponudnik. V prostorih cvetličarne Mirjana se bo ta dejavnost nadaljevala, v delu cvetličarne pa bodo uredili recepcijo za aparthotel. Tri ali štiri apartmaje nameravajo urediti v prostorih nad cvetličarno, v zgradbi levo od Doma penine pa bo prav tako vzpostavljen butični hotel. "Vse, kar bomo delali, bo na butičnem nivoju," je povedal Cvetkovič. V eni od kupljenih zgradb razmišljajo o konceptu prikaza destilarne, v največji zgradbi pa želijo, tako Cvetkovič, vzpostaviti t. i. hišo zdravja oziroma neke vrste zdravstveni center. 

radgonske-gorice, gornja-radgona
Maja Hajdinjak
Radgonske gorice nameravajo obogatiti ponudbo v Gornji Radgoni.

Namen nakupa omenjenih zgradb je bil, da Gornjo Radgono obogatijo z dodatno ponudbo. 
"Prvo kot prvo v Gornji Radgoni ni niti enega prenočišča, po drugi strani pa želimo glede na našo dejavnost in zgodovino, tukaj se je navsezadnje dobila prva penina, dati nek nov zagon turizmu in spremeniti izgled ulice, da ji povrnemo tako podobo, kot jo je imela nekoč. Gledamo oziroma iščemo ponudnike in storitve, ki so v deficitu v Gornji Radgoni in okolici. Namen je, da ko ljudje pridejo v Gornjo Radgono, ne ostanejo tukaj le nekaj ur, ampak vsaj dva, tri dni," je še povedal Cvetkovič.
Na njihovo pobudo so skupaj z Občino Gornja Radgona in avstrijsko Radgono začeli tudi s projektom vzpostavitve ziplina, ki naj bi bil speljan z radgonskega gradu do avstrijske Radgone. Načrtujejo, da bi ga odprli naslednje leto spomladi. 
Maja Hajdinjak
Radgonske gorice
radgonske-gorice gornja-radgona
Kaj zdaj berejo drugi