vestnik

Družba Lek na Dnevu inovativnosti prejela priznanji

Vestnik.si, 26. 9. 2023
Lek
Lekovi znanstveniki so prejemniki priznanj za inovacije.
Aktualno

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za najboljše inovacije v državi.

Na Dnevu inovativnosti, ki je potekal na Brdu pri Kranju, je družba Lek med 46 najboljšimi inovacijami na nacionalni ravni prejela zlato in bronasto priznanje.

Podjetje Lek, enota Antiinfektivi Lendava, je bronasto nacionalno priznanje prejelo za uspešno uvedbo novega postopka proizvodnje kalijevega klavulanata, s katerim so pomembno prispevali k energetski učinkovitosti ter varovanju okolja in zdravja zaposlenih. »Inovacija je plod inovacijske kulture v podjetju in timskega dela. V Leku nenehno spodbujamo kulturo inoviranja in stalnih izboljšav, preko katerih skušamo posodobiti svoje procese ter jih narediti prijaznejše do sodelavcev, zmanjšati porabo energije in vplive na okolje,« je povedal Peter Pečelin, vodja Izolacije kalijevega klavulanata v Antiinfektivih Lendava.

»Ta dosežek ni pomemben le za podjetje Lek, temveč tudi za celotno našo občino, saj poudarja pomen inovacij in trajnostnega razvoja v naši regiji. Ponosni smo na podjetja, kot je Lek, ki se trudijo izboljšati svoje procese in hkrati prispevajo k ohranjanju našega okolja,« je družbi Lek in enoti Antiinfektivi Lendava izrekel čestitke tudi župan Janez Magyar. 

lek inovacije lendava