vestnik

Družini Prešeren pogorela hiša, z zbranimi sredstvi si želijo urediti bivalne prostore

Vestnik.si, 10. 12. 2020
PGD Grad
V Dolnjih Slavečih je hiša zagorela 22. novembra.
Aktualno

Murskosoboško območno združenje Rdečega križa Slovenije je organiziralo dobrodelno akcijo, v kateri se zbirajo sredstva za družino Prešeren, ki ji je 22. novembra požar uničil hišo.

V Dolnjih Slavečih je 22. novembra popoldan ogenj zajel stanovanjsko hišo štiričlanske družine Prešeren. Kot so takrat sporočili s Policijske uprave Murska Sobota je do požara prišlo na mestu prekajevalnice za meso na podstrešju hiše. Ostrešje je iz neznanega vzroka zagorelo po tem, ko je lastnik naložil drva v prekajevalnico. 

požar, dolnji-slaveči
PGD Grad
V nedeljo popoldan je zagorelo v Dolnjih Slavečih.

Gasilce je poklicala soseda Prešernovih, ogenj pa so gasila tri društva. V času požara sta bila doma dva člana družine, ki sta se pravočasno umaknila in nista bila poškodovana. Silvo Prešeren, ki v hiši stanuje s partnerko, 20-mesečnim sinom in mamo, se je po požaru po pomoč obrnil tudi na Center za socialno delo Pomurje in na območno združenje Rdečega križa. V dopisu je zapisal, da v hiši niso primerni pogoji za življenje in prosil za kakršnokoli pomoč, ali materialno ali denarno. Zbrana sredstva bodo namenjena ureditvi hiše, da si bo družina lahko čimprej zagotovila primerne prostore za bivanje. 

pgd-dolnji-slaveči, gasilci-pgd-turnišče, požar-na-avtomobilu
Ahiv PGD Dolnji Slaveči
Gasilska intervencija v Dolnjih Slavečih.

gasilci6
Arhiv PGD Dolnji Slaveči
Gasilska intervencija v Dolnjih Slavečih.

Kako lahko pomagate?

Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota (Ulica Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota, davčna številka SI 51231018)

Številka transakcijskega računa: SI56 0234 0001 0419 250 

Sklic: SI 00 22112020-66

Koda namena: OTHR

Namen: Donacija za družino Prešeren

dolnji-slaveči požar družina-prešeren