vestnik

Dve tekmi Mure: Sodita Skomina in Praprotnik, Vukana pa ne bo. Zakaj?  

ABE, 12. 9. 2018
Profimedia
V Mursko Sobota prihaja Damir Skomina (v sredini), Robert Vukan pa ne. 
Aktualno

Na današnji pokalni tekmi Mure z Rudarjem bo pravico kot pomočnik delil Jure Praprotnik, najboljši slovenski sodnik Damir Skomina bo glavni sodnik na nedeljski tekmi z Olimpijo. Od slovenske trojke, ki je sodila na SP v Rusiji, na Fazaneriji ne bomo videli le Radgončana Roberta Vukana.


Na četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije med Muro in Rudarjem iz Velenja bo glavni sodnik Asmir Sagrković, prvi njegov pomočnik bo Jure Praprotnik. Praprotnik je sicer ob Damirju Skomini in Robertu Vukanu iz Gornje Radgone član najboljše slovenske sodniške trojke, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Rusiji sodila na treh tekmah. Skomina bo glavni sodnik na nedeljskem srečanju z Olimpijo. Zakaj pa v Fazaneriji ne bomo videli Roberta Vukana? Razlog je sila preprost. Vukan je namreč član Društva nogometnih sodnikov Murska Sobota, zato iz etičnih razlogov ne more soditi Muri.

Za nedeljsko gostovanje Olimpije tudi v Ljubljani vlada veliko zanimanje.

Rudar premagal le Muro
Nazaj k današnjim srečanjem. Velenjčani bodo ob 15.30 gostovali v soboški Fazaneriji. V sedmih krogih so zbrali le štiri točke, edine zmage (3 : 2) so se razveselili prav v dvoboju s Sobočani. Ante Šimundža utegne pred nedeljskim spopadom z Olimpijo nekoliko premešati začetno enajsterico. Dvoboj bomo spremljali tudi na spletnem portalu Vestnik.si.


Nafta v Koper
Lendavčane bodo na pokalnem srečanju v Kopru celili rane po prvem porazu sezone. "Plavi" so v Postojni izgubili z izidom 1 : 3, čeprav so nogometaši Ankarana Postojne večji del tekme odigrali z igralcem manj. Koprčani, ki so se v minuli sezoni brez poraza prebili med tretjeligaše, s tremi zmagami zasedajo vrh lestvice 3. SNL Zahod. Varovancev Franca Fridla na Primorskem bržkone ne čaka nič kaj lahka naloga.Si bo četrtfinalno vozovnico zagotovil član drugega ali tretjega nogometnega razreda, se ob tem sprašujejo na spletni strani NZS.

Damir Skomina Robert Vukan nogomet mura Nafta Lendava
Kaj zdaj berejo drugi