vestnik

Dvorec v osrčju Ljutomersko-Ormoških goric išče najemnika

Vestnik.si, 1. 2. 2024
Rok Šavel
Ljutomerska občina išče najemnika za Dvorec Jeruzalem, ki že nekaj časa sameva.
Aktualno

Ljutomerska občina išče najemnika za Dvorec Jeruzalem, ki že nekaj časa sameva. Za mesečno najemnino so postavili ceno 3.600 evrov na mesec.

Ljutomerska občina je objavila javni razpis za oddajo Dvorca Jeruzalem v najem. Zapisano je, da najnižja izhodiščna najemnina znaša 3.600 evrov na mesec brez DDV. Poleg tega so na plečih morebitnega najemnika še tekoči stroški, in sicer za električno energijo, komunalne storitve, vodo, ogrevanje, stroške telekomunikacij, stroške nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, stroške rednega vzdrževanja, stroške zavarovanja svoje dejavnosti in druge morebitne stroške obratovanja.

»Stroške investicijskega vzdrževanja nosi lastnik, stroške tekočega vzdrževanja pa najemnik,« še piše.

Najemnik si mora v primeru kakršnih koli vlaganj v nepremičnino, pridobiti predhodno pisno soglasje lastnika in skleniti pisni dogovor o namenu vlaganja (v objekt, funkcionalno zemljišče, oprema...), načinu in višini nadomestitve vrednosti vlaganj. Prostori se oddajajo v najem za nedoločen čas z odpovednim rokom šest mesecev.

Spomnimo, da je slikoviti dvorec sredi Ljutomersko-Ormoških goric leta 2021 po nekajletnem samevanju prevzel domači gostinec Dino Kruhoberec. Županja in takratni najemnik sta takrat sicer podpisala petletno najemno pogodbo z mesečno najemnino v višini 4.200 evrov brez davka. A je Kruhoberec zaradi kadrovskih izzivov in epidemije že konec leta 2022 predlagal sporazumno prekinitev najemne pogodbe, po več razgovorih pa se je z občino dogovoril, da bo v zmanjšanem obsegu, kar v prevodu pomeni, da je dvorec odprt praviloma zgolj ob koncih tedna in posebnih priložnostih, posloval še do konca lanskega oktobra oziroma dokler občina ne pridobi novega najemnika.

dvorec-jeruzalem najem občina-ljutomer