vestnik

Energetska obnova osnovne šole Mala Nedelja

Vida Toš, 12. 10. 2019
Vida Toš
Nova zunanja vrata in nova okna krasijo energetsko obnovljeno stavbo osnovne šole Mala Nedelja.
Aktualno

Šola je ob tem praznovala tudi četrt stoletja nove zgradbe.

Hkrati s petindvajsetim rojstnim dnevom nove osnovne šole pri Mali Nedelji so šolarji in vodstvo šole praznovali še nekaj – slovesno so predali namenu energetsko obnovljeno stavbo šole.

oš-mala-nedelja
Vida Toš
Simbolno so trak v telovadnici prerezali ravnateljica Breda Žunič (levo) in županja Ljutomera Olga Karba, ki sta jima pomagala prvošolček in devetošolec.

Že med poletnimi počitnicami so namreč začeli delati novo fasado, izolirali so streho, podstrešje in tudi strop telovadnice, zamenjali so okna na celotni šoli, namestili žaluzije in ponekod komarnike ter zamenjali vsa zunanja vrata. Šola se po novem ogreva s toplotno črpalko, na vseh radiatorjih po šoli pa so namestili nove termostatske ventile. Tudi osvetlitev je nova – odslej na šoli svetijo varčna svetila, v telovadnici pa reflektorji s prav tako varčnimi sijalkami.

oš-mala-nedelja
Vida Toš
Osnovna šola Mala Nedelja ima odslej oblečen nov, debel in topel plašček.

Izvajalci del so bili Cestno podjetje Ptuj, podjetje Karba in Blisk Montaža. Glavni naročnik sanacije pa je bilo podjetje Petrol, ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izvedbo projekta energetske sanacije več občinskih stavb.

oš-mala-nedelja
Vida Toš
Vrata v energetsko obnovljeno šolo so še prijaznejša.

Občina Ljutomer je namreč pred dvema letoma začela z aktivnostmi za energetsko obnovo petih stavb v občinski lasti; poleg šole pri Mali Nedelji so v ta projekt vključili še Vrtec v Ljutomeru, osnovno šolo Janka Ribiča v Cezanjevcih, športno dvorano pri osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru in ljutomersko glasbeno šolo. Za koncesionarja za dobo 15 let je bil z javnim razpisom za izvedbo projekta izbrano podjetje Petrol d.d.. Lani jeseni je občina Ljutomer projekt prijavila na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za pridobitev nepovratnih sofinancerskih sredstev in konec novembra lani že dobila sklep o pridobitvi nepovratnih sredstev v višini največ 893 tisoč evrov; za vse omenjene sanacije skupaj.

osnovna-šola-mala-nedelja energetska-obnova-občinskih-stavb ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi