vestnik

(FKÜPER DE NAN GRATALO) Posebna kampanja mestne občine za omejitev širjenja koronavirusa

R.Š., 30. 11. 2021
Jure Kljajić
Občinski štab civilne zaščite želi s posebno kampanjo prispevati k omejevanju širjenja epidemije.
Aktualno

Občinski štab civilne zaščite Murska Sobota je pripravil posebno kampanjo, v kateri poziva k naporom pri zajezitvi četrtega vala epidemije koronavirusa.

Soboška občina je že pred časom zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in omejitve prireditev odpovedala vse dogodke prazničnega decembra. Tako bo veseli december brez drsališča, ki ga je občina letos načrtovala na Slovenski ulici in že izpeljala tudi javno naročilo. Izostalo bo tudi druženje ob prazničnih hiškah in večerni koncerti, pa tradicionalno Mikloševo senje in božično-novoletni sejem ter silvestrovanje na prostem.

"V času, ko smo optimistično načrtovali praznične dogodke veselega decembra, nas je dosegel četrti, še hujši, val nevarnega virusa. Število okuženih in obolelih je zaskrbljujoče, podobe polnih bolniških oddelkov za intenzivno nego, bolnikov, ki se borijo za življenje in izpovedi izmučenega zdravstvenega osebja nas opozarjajo, da moramo narediti vse, kar je v naši moči, da ustavimo virus," so zapisali na občinski spletni strani.

Organizacije, ki so vključene v Občinski štab civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota, so zato s posebno kampanjo v prekmurščini pozvale prebivalstvo k omejevanju druženja in doslednemu upoštevanju navodil stroke.

mestna-občina-murska-sobota covid-19 kampanja