vestnik

Makadamsko parkirišče v Murski Soboti zaprto. Kaj je razlog?

Vestnik.si, 6. 6. 2024
Jure Kljajić
Parkirišče.
Aktualno

Marsikateri voznik, ki ob prihodu v službo v Mursko Soboto svoje vozilo pusti na makadamskem parkirišču preko Policijske uprave Murska Sobota, je bil danes zjutraj presenečen.

Na vhodu na parkirišče stoji tabla, na katerem je logotip Mercatorja. "Prepovedano parkiranje, urejanje okolice. Za nastalo škodo ne odgovarjamo," je zapisano na njej. 

parkirišče
Jure Kljajić
Parkirišče.

Spomnimo, omenjeno parkirišče, nekdanje območje Potrošnika, je postalo množično zasedeno sploh po tistem, ko se je v Murski Soboti uvedel nov parkirni režim. Je namreč eno redkih, kjer ni treba plačati parkirnine. 

Zemljišče je v lasti trgovske družbe Mercator in že več let se načrtuje, da bi na njem postavili novo trgovsko središče. Pred štirimi leti sta ta projekt predstavila takratni soboški župan Aleksander Jevšek in Luka Jurkovič iz Mercatorja. Kot smo poročali, naj bi bilo v objektu ob samopostrežni trgovini več najemniških lokalov, uredilo bi se tudi okoli 130 parkirnih mest, zunanje zelene površine, površine za pešce in kolesarje ter otroško igrišče. Od takrat so se na zemljišču le porušili objekti, kjer je bila nekoč uprava Potrošnika, sedaj pa se uporablja kot parkirišče. V Mercatorju so lani za vestnik.si tudi izrazili pričakovanje, da bi bil objekt zgrajen leta 2025. 

parkirišče makadam policija murska-sobota zaprtje