vestnik

Klub Prekmurcev v Ljubljani predal denarna sredstva OŠ IV za nakup novega kombija

M. Ha., 16. 5. 2023
Maja Hajdinjak
Marjan Šiftar, Jure Lang, Jana Grah, Maja Benko in Tibor Vöröš
Aktualno

Zbrali so 2900 evrov

Klub Prekmurcev v Ljubljani je Osnovni šoli IV Murska Sobota predal denarna sredstva, ki so jih zbrali na Gala dobrodelnem prekmurskem večeru 16. februarja na ljubljanskem gradu. Ravnateljici OŠ IV Jani Grah jih je v imenu kluba predala njegova predsednica Maja Benko. Zbranih je bilo 2900 evrov, ki jih bo šola namenila za nakup novega kombija za prevoz učencev. Za dobavo in predelavo tega bo poskrbelo podjetje Medicop. Kot je povedala Maja Benko, si želijo, da bi zbiranje denarnih sredstev za pomoč dotični šoli in drugim organizacijam v Prekmurju postalo tradicionalno. 

oš-iv-murska-sobota, donacija, oš-iv, klub-prekmurcev-v-ljubljani, maja benko
Maja Hajdinjak
Maja Benko

»Hvaležni smo za podarjena sredstva. Treba bo izvesti še nekaj korakov, da bomo dosegli zastavljeni cilj. Tako bomo tudi letos decembra izvedli tradicionalni dogodek Podarimo srečo, katerega pokrovitelja bosta Mestna občina Murska Sobota in župan Damjan Anželj, kjer bomo prav tako zbirali denarna sredstva in jih namenili nakupu kombija. Še prej pa bo organiziranih več manjših dogodkov z istim namenom,« je povedala Jana Grah. Prvi takšen bo že to nedeljo, ko bo potekal dobrodelni pohod okrog Soboškega jezera. Tudi njihovi učenci pa so želeli biti aktivni pri zbiranju denarja za novo investicijo, zato so nedavno pripravili predstavo, na katero so za simbolična 2 evra povabili druge otroke in na ta način tudi sami prispevali denar.

oš-iv-murska-sobota, donacija, oš-iv, klub-prekmurcev-v-ljubljani, jana grah
Maja Hajdinjak
Jana Grah

OŠ IV je največja šola v Pomurju za otroke s posebnimi potrebami, vsako leto se njihove kapacitete povečajo za približno 20 otrok, v tem trenutku jih šolo obiskuje 154. Ker se soočajo s prostorsko stisko, bodo s pomočjo MOMS opremili prizidek, v načrtu pa je še gradnja nadstreška za novi kombi. »Apeliramo sicer na občino, da bi bilo dobro najti prostor za novo šolo s prilagojeno telovadnico, z razgibavalnico, ki ju naši učenci resnično potrebujejo. Trudimo se tudi, da bi pridobili strokovni center. Ko se bodo uveljavile spremembe zakonodaje na področju otrok s posebnimi potrebami, so namreč predvideni strokovni centri, kjer bodo zaposleni strokovnjaki z različnih področij, ki pomagajo tudi širšemu okolju,« je še povedala Grahova. Šola naslednje leto obeležuje 60 let obstoja, takrat pa nameravajo pripraviti vrsto dogodkov.
oš-iv-murska-sobota klub-prekmurcev-v-ljubljani donacija