vestnik

(FOTO) Pri Svetem Juriju s slavnostno akademijo začeli praznovanje občinskega praznika

M. Ha., 20. 4. 2024
Maja Hajdinjak
30. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.
Aktualno

Plaketo občine je prejel Mirko Horvat, naziv častne občanke pa posthumno Marija Simonič

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici so v petek zvečer s slavnostno akademijo začeli praznovanje 30. občinskega praznika. Prireditev so s slovensko himno in himno Občine Sveti Jurij ob Ščavnici odprle ljudske pevke. Sledil je pozdravni nagovor župana Andreja Vrzela, za njim pa sta se preteklih treh desetletij dela v občini spomnila nekdanja župana, prvi župan, ki je občino vodil dva mandata, Slavko Mihalič in Miroslav Petrovič, ki je to funkcijo opravljal en mandat.
Župan Vrzel in predsednik komisije za odlikovanja in priznanja  Branko Rajh sta nato podelila plaketo Občine Sveti Jurij ob Ščavnici in naziv častnega občana občine. Prvo je prejel slikopleskar Mirko Horvat, ki bo letos prejel tudi priznanje Obrtno-podjetniške zbornice za 50-letno aktivno delo, naziv častne občanke, ki se podeljuje za posebno pomembna dejanja, delo in zasluge, ki pomenijo izjemen prispevek k razvoju in ugledu občine na lokalnem in mednarodnem nivoju, pa je posthumno prejela Marija Simonič, ustanoviteljica in dolgoletna vodja ljudskih pevk, učiteljica likovne vzgoje in umetnica. Simoničeve se je v govoru spomnila in se za priznanje zahvalila članica ljudskih pevk Melita Šoštarič.

30
Maja Hajdinjak
30. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

30
Maja Hajdinjak
30. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

V kulturnem programu so nastopili otroci iz Vrtca Sonček, ki sodelujejo pri folklornem krožku, učenca OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici Tomaž Marinič in Ana Švajnzger s skečem ter učenca Glasbene šole Gornja Radgona Jakob Kranjc na trobenti in Primož Pelcl na klavirju. Praznovanje občinskega praznika se nadaljuje danes z znanstvenim simpozijem, sklenilo pa se bo v nedeljo s kulturno-zabavnim programom v središču Svetega Jurija ob Ščavnici. 

30
Maja Hajdinjak
30. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

sveti-jurij-ob-ščavnici občinski-praznik