vestnik

(FOTO) V Črenšovcih in Rogašovcih meteorna voda zalivala kleti in ceste, v Ljutomeru padala toča

Vestnik, 26. 9. 2020
Marina Vrbnjak
Dež bo dopoldne postopoma ponehal. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Petkove popoldanske nevihte so v Pomurju povzročile nekaj nevšečnosti.

Toplemu in sončnemu vremenu je sledil vremenski preobrat. Hladna fronta, ki prehaja naše kraje, je s seboj prinesla tudi močne nalive in točo. Iz različnih koncev Pomurja so včeraj poročali o večjih količinah padavin, ki so največ preglavic povzročale v prometu. Nevihta je med drugim zajela območje Črenšovcev, kjer so zaradi vode na vozišču nekatere ceste bile težje prevozne, o poplavljenih cestah in parkiriščih pa poročajo tudi iz območja Ljutomera, kjer je nekaj minut padala tudi toča. V Rogašovcih pa je meteorna voda zalivala kletne prostore stanovanjskih hiš, kjer je na delu bilo več gasilskih enot, poroča Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Katja Faršang_Črenšovci
Katja Faršang/ facebook Radarji v Pomurju
V Črenšovcih so nalivi poplavili ceste.

Ljutomer_toča_Dani Smej
Dani Smej/Neurje.si
V Ljutomeru je padala tudi toča.

Robi Kohek_Ljutomer križišče Ford Rajh
Robi Kohek/fb Radarji v Pomurju
Tudi iz Ljutomera poročajo o poplavljenih cestah.

Danes dopoldne bo dež postopoma ponehal, najkasneje na jugu države, ponehal bo tudi veter, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija. 

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Jutri bo sprva delno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla, na Primorskem pa bo lahko kakšna ploha ali nevihta. Popoldne se bo od juga znova pooblačilo, proti večeru bo začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne pa od 11 do 17 stopinj Celzija. V noči na ponedeljek se bo dež postopno razširil nad vso Slovenijo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem večinoma zmerna burja. V ponedeljek dopoldne bo dež povsod ponehal, veter bo oslabel. Čez dan bo ponekod posijalo sonce. V torek bo večinoma suho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

toča pomurje hladna-fronta