Ljubiteljski izdelovalci domačih suhih salam so že 27. leto zapored prinesli na ocenjevanje vzorce salam. Letos so organizatorji prejeli 48 vzorcev, ki jih je v hotelu Radin v Radencih včeraj ocenjevala šestčlanska komisija v sestavi Milko Lebarič, Robi Fekonja, Franc Sotošek, Milan Hari, Zdenka Tompa in Igor Kustec, ki je tudi predsednik komisije.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
Skupno število točk, ki jih je za posamezni vzorec možno dobiti, je 15, komisija pa ocenjuje zunanji izgled salame (največ 2 točki), vonj (največ 3 točke), prerez, pri katerem se ocenjuje sestava, barva, tekstura in vsebina salame (največ 4 točke) ter okus (največ 6 točk), na koncu pa se izločita najslabša in najboljša ocena.
Najboljši letošnji pomurski salamarji bodo razglašeni na zaključni prireditvi, ki bo potekala jutri zvečer v restavraciji hotela Radin, takrat bodo gostje prireditve vse prejete vzorce salam lahko tudi okušali. Pet najboljših izdelovalcev salam se bo udeležilo slovenskega finala salamiad, ki bo letos maja v Straži na Dolenjskem.
Več o pomurski salamiadi in zmagovalcih pa v prihodnji številki Vestnika.