Ljubiteljski izdelovalci domačih suhih salam so že 27. leto zapored prinesli na ocenjevanje vzorce salam. Letos so organizatorji prejeli 48 vzorcev, ki jih je v hotelu Radin v Radencih včeraj ocenjevala šestčlanska komisija v sestavi Milko Lebarič, Robi Fekonja, Franc Sotošek, Milan Hari, Zdenka Tompa in Igor Kustec, ki je tudi predsednik komisije.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuŽe stokrat je nekomu rešil življenje
Branko Raj iz Odranec je v Splošni bolnišnici Murska Sobota stotič daroval kri.
Skupno število točk, ki jih je za posamezni vzorec možno dobiti, je 15, komisija pa ocenjuje zunanji izgled salame (največ 2 točki), vonj (največ 3 točke), prerez, pri katerem se ocenjuje sestava, barva, tekstura in vsebina salame (največ 4 točke) ter okus (največ 6 točk), na koncu pa se izločita najslabša in najboljša ocena.
Najboljši letošnji pomurski salamarji bodo razglašeni na zaključni prireditvi, ki bo potekala jutri zvečer v restavraciji hotela Radin, takrat bodo gostje prireditve vse prejete vzorce salam lahko tudi okušali. Pet najboljših izdelovalcev salam se bo udeležilo slovenskega finala salamiad, ki bo letos maja v Straži na Dolenjskem.
Več o pomurski salamiadi in zmagovalcih pa v prihodnji številki Vestnika.