vestnik

Gremo v Pomurje. Kje dobimo dobra vina, meso ali bučno olje?

Vida Toš, 19. 2. 2019
Osebni Arhiv
Tomaž Sallubier pri delu za Pristno Pomursko sodeluje s Primožem Duhom, ki je prav tako Prekmurec, ki živi in dela v Ljubljani, in Tomažu pomaga pri marketingu.
Aktualno

Blagovna znamka Pristno Pomursko in istoimenska spletna stran, ki ne prodaja izdelkov, ampak vam jih pomaga najti.

Tomaž Sallubier, Rakičanec, sicer živi v Kamniku in dela v farmacevtski industriji. Ker pa ga vodi tudi želja tudi po podjetništvu, je odprl svoje podjetje in vzpostavil blagovno znamko Pristno Pomursko. Tomaž Sallubier: »Ogromno ljudi iz osrednje Slovenije me vedno sprašuje: 'Čuj, gremo ta vikend v Prekmurje – ali Prlekijo. Kje imajo dobro šunko?' Ali - kje imajo tunko? Pravo bučno olje, domače sokove, prvovrstna vina … nima veze. Ljudje iščejo dobro, domače, pristno. In sem rekel – povežimo Pomursko regijo! Že v sami regiji, torej v Pomurju, ljudje, tudi ponudniki česarkoli že, med seboj ne poznajo drugih ponudnikov. In – zdaj samo rečem: idi na spletno stran Pristno Pomursko in si poglej, gotovo boš našel kaj, kar te zanima (smeh).« Namen, dodaja Sallubier, je torej marketing, ne prodaja: »Moj cilj je to, da bodo tisti res dobri ponudniki domačih pridelkov in izdelkov iz Pomurja – pa naj jih bo deset, dvajset – združeni na tej spletni strani in torej na nek način tudi med sabo povezani. In moj cilj bo dosežen, ko bo prva asociacija nekega Slovenca – ali tujca, ko bo stran prevedena, ker zdaj še ni – 'aha, iščem dobro vino iz Pomurja, grem na Pristno Pomursko in pogledam, kje ga bom dobil'.«
Trenutno – in to je čisti začetek, saj je pred tednom dni stran komaj zaživela – je na Pristno Pomursko šele šest ponudnikov: »Trenutno šele domači mlečni izdelki – torej siri, jogurti in skute, potem vina, dvoje mesnih izdelkov, sadjarstvo z marmeladami, sokovi in nasploh izdelki iz sadja, imamo bučno olje, pa kak med bomo še dodali, pa – karkoli bo kdo predlagal, v tem smislu se sploh ne omejujemo.« Edino kar je, dodaja Sallubier,morajo izdelki biti zares kakovostni, saj je njegov cilj, da Pristno Pomursko dejansko ponuja le Pomursko, pristno, domače in kakovostno.
Več pa v tiskani izdaji Vestnika.
Pristno Pomursko blagovna znamka Tomaž Sallubier