vestnik

Iskanje v.d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci se nadaljuje

Damjana Nemeš, 14. 2. 2019
Damjana Nemeš
Občinska seja Občine Šalovci. 
Aktualno

Občinski svet Občine Šalovci se je sestal na četrti seji, na kateri so pod tretjo točko dnevnega reda obravnavali imenovanje vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci.

Na podlagi javno objavljenega razpisa je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Albin Gubič kot predsednik ter Bojan Kučan in Drago Lainščak kot člana, prejela pet vlog. Na mesto v. d. direktorja zavoda se je prijavilo pet kandidatk, in sicer Jasmina Drolc Žido, Mihaela Gašpar, Simona Horvat, Mateja Kučan in Alenka Šiplič. Ker se omenjena komisija na podlagi prispelih vlog ni mogla odločiti za ustrezno kandidatko, so vse kandidatke povabili na predstavitev na sejo.
Kandidatke so po osebni predstavitvi odgovarjale še na vprašanja o tem, kako bi privabile turiste v občino ter katere prednosti občine v primerjavi z drugimi občinami bi izpostavile. Sledila je za javnost zaprta razprava med člani občinskega sveta in županom, na kateri so sklenili, da prijavljene kandidatke ne zadostujejo kriterijem in pričakovanjem, ki jih vloga vršilca dolžnosti direktorja zavoda predvideva, zato na to mesto ni bila imenovana nobena kandidatka. Občinski svet je še sklenil, da se bodo do 18. februarja 2019 znova zbirale ponudbe za omenjeno mesto, ki jih bo komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pred naslednjo sejo pregledala.
Na seji so obravnavali tudi Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v skrajšanem postopku, ki so ga soglasno sprejeli.
občina šalovci v. d. direktor Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci občinska seja