vestnik

Lendavsko občino bo po Magyaru vodil podžupan

M.H., 12. 5. 2022
Nataša Juhnov
Ivan Koncut bo funkcijo župana opravljal poklicno.
Aktualno

Janeza Magyara je na četrtkovi izredni seji seznanil občinski svet Občine Lendava s prenehanjem njegovega županskega mandata.

Funkcijo župana bo Magyar zaključil z dnem konstituiranja državnega zbora na seji, ki bo potekala 13. maja. Po zakonu o lokalni samoupravi, ki določa vodenje občine v primeru predčasnega prenehanja mandata župana do nastopa novoizvoljenega, to naprej vodil podžupan.

pomurski-poslanci, janez-magyar
Vanesa Jaušovec
Janeza Magyara bo na današnji izredni seji seznanil občinski svet Občine Lendava s prenehanjem njegovega županskega mandata.

»Po opravljenem razgovoru z obema podžupanoma sem sprejel odločitev, da bo začasno funkcijo župana opravljal od 14. maja 2022 dalje podžupan Ivan Koncut, ki bo funkcijo župana opravljal poklicno. Verjamem, da bo podžupan svoje delo v funkciji župana opravil vestno in odgovorno, verjamem tudi z vso vašo podporo in v sodelovanju z vami,« sporoča Magyar. Svetnikom in svetnicam se zahvaljuje tudi za dosedanje delo in prispevek k razvoju občine ter poudarja, da si bo kot poslanec še naprej prizadeval za razvoj občine in Pomurja. Ob Koncutu mesto podžupanje zaseda še Rozina Nemec.

občina-lendava prenehanje-mandata magyar koncut