vestnik

Izvajalci del za nov vrtec v Puconcih naposled izbrani

I. B., 30. 10. 2023
Arhiv občine
Nov vrtec bo imel šest oddelkov, zgrajen naj bi bil do konca prihodnjega leta.
Aktualno

Občina Puconci je izbrala izvajalca del za nov objekt Vrtca Puconci.

Med štirimi prejetimi ponudbami za strojna in elektro dela je bila najugodnejša tista, ki jo je oddalo radgonsko podjetje GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o. Vrednost del, ki jih bo podjetje izvedlo s tremi podizvajalci, je 2,6 milijona evrov. Notranjo opremo pa bo dobavil in montiral Eurodesign, podjetje za opremljanje objektov iz Apač, ki je oddalo ponudbo v višini slabih 254 tisoč evrov. 

Nov vrtec, za katerega si občina prizadeva že dalj časa, bo stal ob puconski osnovni šoli in bo imel šest oddelkov. Skupna vrednost projekta je slabih 3,7 milijona evrov, od tega bo 1,1 milijona evrov nepovratnih sredstev, ki jih lahko občina počrpa do prve polovice leta 2025. Rok za dokončanje del je konec prihodnjega leta. »Projekt želimo zaključiti leta 2024, saj nov vrtec zaradi prostorske stiske nujno potrebujemo,« pravi župan Uroš Kamenšek.

Spomnimo, da je občina v začetku septembra tudi sprejela rebalans proračuna in zagotovila dodatna finančna sredstva za izvedbo projekta. V tem letu bodo za gradnjo namenili 400 tisoč evrov lastnih sredstev, preostanek v naslednjem. Občina bo najela tudi dolgoročni kredit. Župan pravi, da so na občini zadovoljni, da so naposled le dobili izvajalca del, dve javni naročili zaradi previsokih prispelih ponudb nista bili uspešni. Sam bi bil bolj vesel, če bi bila vrednost projekta nižja, a se zaveda, da bi glede na trenutne razmere z znižanjem cene verjetno vplivali na kakovost izvedbe. »Je pa znesek primerljiv s projekti v drugih občinah,« je še dodal Kamenšek.

občina-puconci vrtec gradnja