vestnik

Julija se vrača Soboško poletje in Skrito dvorišče. Kdo vse bo nastopil?

Vestnik.si, 13. 6. 2023
Jure Zauneker
Julija se vrača Soboško poletje.
Aktualno

Julija in avgusta bodo na različnih lokacijah v Murski Soboti potekali dogodki v sklopu festivala Soboško poletje in Skrito dvorišče.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota sta predstavila program prihajajočih poletnih festival. O programu Soboških dnevov smo že pisaliv njihovem okviru pa bo potekalo še Soboško poletje in Skrito dvorišče. Program festivalov so predstavili župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec in umetniška vodja programa Polonca Gjörek. Vsi dogodki so za obiskovalce popolnoma brezplačni. 

sobo
Vestnik.si
Novinarska konferenca.

Že 17. leto zapored se vrača v mestno središče tudi tradicionalni poletni festival Soboško poletje, ki gosti širok spekter domačih in tujih umetnikov, se začenja 7. julija, trajal pa bo do 25. avgusta. Kot prva bo na Soboškem poletju nastopila Prekmurska godba Bakovci z gosti, na Trgu kulture pa se bodo nato ob petkih zvrstili še koncerti Tinkare Kovač, Smooth banda, Estudiantine Ensemble, Andreja Šifrerja, Vruje in Abba Mia tribute banda. Kot vsako leto, bodo na koncu pričarali nekaj morskega vzdušja, festival bo namreč zaključil Duje Stanišić. V dvorani Glasbene šole Murska Sobote bodo med 15. in 17. julijem potekali še nastopi mladih glasbenikov, ki bodo sodelovali na taboru Glasbena mladina Slovenije. Za razliko od preteklih let, bodo otroške predstave letos potekale na grajskem dvorišču. Sobotne dopoldneve bodo popestrile od 8. julija naprej. 

skrito-dvorišče, soboško-poletje, jan-kus, the-slavo-rican-assembly, vesna-pisarović
Aleš Cipot
Skrito dvorišče, ki poteka ob sobotah, se bo pričelo 8. julija.

Že osmič zapored bo ob sobotah potekalo Skrito dvorišče, ki se bo pričelo 8. julija na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot s koncertom Dejana Berdena in Urške Centa. Nastopili bodo še Prismojeni profesorji bluesa, Katja Šulc & band, 3:rma, Daniel Caccia & Organ Trio, The Cover Girls, Tori Tango in Nubira.  

V juliju se bodo vsi koncerti pričeli ob 21. uri, v avgustu pa ob 20. uri. 

Na skritem dvorišču bosta v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota potekali dve prireditvi pod imenom Knjižnica pod zvezdami. 27. julija bosta Milena Zupančič in Tadej Golob predstavila biografijo Zupančičeve Kot bi Luna padla na Zemljo, nastopila bosta tudi Vlado Poredoš in Primož Siter, 24. avgusta pa bodo Dnevi poezije in vina. 

Anželj poziva in vabi vse, da se udeležijo dogodkov, saj zaradi pestrega in zanimivega programa verjame, da bo vsak našel nekaj zase.

soboško-poletje skrito-dvorišče